Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Svensken spelade med bruten fot

Räkna inte med Alexander Steen i VM. St Louis åkte visserligen ut ur Stanley Cup-slutspelet natten till måndag, men Steen har spelat hela slutspelet med bruten fot. – Bara att se vad han går igenom för att få ner foten i en skridsko och sedan dessutom spelar...det är enormt imponerande, säger coachen Mike Yeo.

St Louis säsong i NHL är över efter 1–3 mot svensklaget Nashville. Det betyder att lagets svenske profil Alexander Steen är tillgänglig för VM. Men något spel i Paris och Köln för Tre Kronor lär det inte bli. Steen har nämligen spelat hela Stanley Cup-slutspelet med en bruten fot. 

Skadan har följt honom sedan den första matchen i serien mot Minnesota. Sedan dess har Steen spelat på smärtstillande sprutor och kämpat mot smärtan. 

– Det var väldigt jobbat att inte kunna spela femte matchen, men jag vill inte ta fokus från laget, säger den 33-årige Steen till Sportbladet efter förlusten mot Nashville.

"Handlar inte bara om mig"

St Louis lär knappast släppa iväg sin nyckelspelare till andra sidan Atlanten för VM-spel, även om den heroiskt kämpande Steen vore ett välkommet tillskott till Rikard Grönborgs trupp. 

– Det handlar inte bara om mig, vi har killar som spelat med värkande höfter och knän och axlar och hälar och vad ni vill. Vi är en stolt grupp och jag tror ni ser det på sättet vi spelar, säger Steen.

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.