Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Svensken hyllas av experten: "Fantastisk"

Frölunda-produkten Robin Lehner skrev nyligen på nytt kontrakt med sin NHL-klubb Buffalo Sabres. Nu får målvakten nya hyllningar av experten och den förre NHL-målvakten Kevin Weekes. – Han hade en fantastisk säsong, säger Weekes.

Robin Lehner fick sitt stora genombrott i NHL under den förra säsongen i Buffalo Sabres-målet. Det har inte gått obemärkt förbi. Han skrev nyligen på ett nytt kontrakt med klubben och får nu ta emot stora ord från den förre NHL-målvakten och nu mera experten Kevin Weekes, 

– Lehner är en tävlingsinriktad och stark målvakt som gör allt för att vinna. Han var en av de jämnaste spelarna i Buffalo förra säsongen och jag tror att han kan fortsätta att bygga på det han gjorde då. Han hade en fantastisk säsong, säger Weekes till NHL Tonight.

LÄS ÄVEN: "Frölunda-produkten får jättelön"

Lehner lämnade Frölunda för spel på andra sidan atlanten redan säsongen 2009-2010. Men det blev ingen omedelbar succé för målvakten. Han hade svårt att ta en plats i Ottawa Senators och det blev mestadels spel i farmarlaget. Inför säsongen 2015 hamnade istället Lehner i Buffalo Sabres och sedan flytten har utvecklingskurvan gått sprikrakt uppåt. För Kevin Weekes kom inte det här som en överraskning och menar att Lehner hade kunnat spela en större roll betydligt tidigare i karriären. 

– Han är stor och gör det han behöver göra. Han skulle kunna ha spelat i NHL när han var 19-20 år gammal, säger Weekes.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.