Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Svensken bjöd på hattrick

Adrian Kempe hade gjort två NHL-mål i karriären. Den 21-årige Los Angeles-forwarden spädde på med tre till – på en period – när hans Los Angeles besegrade Montreal med 5–1. Som belöning blev svensken utsedd till en av matchens tre stjärnor.

Modo-fostrade Adrian Kempe har haft en, poängmässigt, trög säsongsinledning. Inför onsdagsmatchen hade nämligen Los Angeles Kings-forwarden nämligen inte lyckats stå för några poäng.

Men hemma mot Montreal Canadiens gick allt 21-åringens väg och det stora genombrottet i NHL är ett faktum. Med omkring 13 minuter kvar att spela var det en jämn match i Staple Center och endast ett mål skiljde lagen åt.

Då klev Kempe fram och sköt sitt första hattrick – inom loppet av elva minuter. 

– Om jag trodde det här jag vaknade i morse? Inte precis. Det här är stort, säger Kempe, som även noterades för en assist, till NBC efter matchen.

– Jag försöker bara spela bättre och bättre och var glad att jag fick in det första målet. Efter det slappnade jag av och ja, då blev det lättare.

Bästa säsongsstarten någonsin

Redan innan matchen hade Los Angeles Kings säkrat den bästa säsongsstarten i klubbens historia. Med bara sex matcher spelade är Adrian Kempe endast två poäng från hans totala poängnotering ifjol, då spelade han 25 matcher och stod för sex poäng.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.