Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Svenske stjärnan tog med historiska bucklan på kräftskiva

När man vinner Stanley Cup så är det en tradition att ta med bucklan till sin hemort. I dag var det Carl Hagelins tur. Då fick bucklan vara med på kräftskiva.

Carl Hagelin har haft två minst sagt lyckade NHL-säsonger. Efter flytten till Pittsburgh Penguins har Nykvarn-sonen varit med och vunnit Stanley Cup två säsongen i rad. 

När man vinner Stanley Cup är det tradition att spelarna i det vinnande laget får ta med bucklan till sin hemort. Under måndagen var det Patrik Hörnqvists tur att visa upp bucklan i hans hemort Väsby och under tisdagen visade Hagelin upp bucklan i sin hemort Nykvarn.

Då passade svensken på att bjuda den berömde bucklan på sin första kräftskiva någonsin. På svenskens instagram poserar Hagelin stolt med bucklan och skriver: "Lord Stanleys första kräftskiva". 

 

A post shared by Carl Hagelin (@62hagsofficial) on

Efter kräftskivan kommer nu Stanley Cup-bucklan resa vidare till nästa spelare i Pittsburgh Penguins. För Hagelin och de andra spelarna i laget börjar nu uppladdningen inför att försvara titeln under kommande säsong. Nu väntar försäsong innan startskottet för årets säsong går den 4 oktober.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.