Svenske NHL-stjärnans monsterbonus

Före detta Frölundaspelaren Loui Eriksson har skrivit på en lukrativ bonus i nya klubben Vancouver, inte mindre 28 miljoner dollar (238 miljoner kronor) får 31-åringen i signing bonus fram till 2021. – Kontraktet har en unik struktur, säger Erikssons agent J.P. Barry till Expressen.

ANNONS
|

Loui Eriksson bestämde sig för en knapp månad sedan att lämna Boston och istället bli lagkamrat med bröderna Sedin i Vancouver. Han skrev på ett lukrativt avtal med klubben som sträckte sig fram till 2021, med en årslön på 51 miljoner kronor.

Men nu visar det sig att kontraktet var bättre än så. Eriksson erhåller även en signing bonus på 238 miljoner kronor.

– Kontraktet har en unik struktur och jag kan inte minnas att någon annan svensk NHL-spelare genom åren lyckats få så mycket pengar i signing bonus, säger svenskens agent J.P. Barry till Expressen.

Många klubbar var ute efter den före detta Frölundaspelaren signatur när han annonserade att han skulle lämna Boston där han spenderat tre säsonger. Vancouver var piggast på att få svensken och det är det som ligger bakom det penningstinna avtalet menar Barrys kollega på agenturen CAA Sports, Peter Werner.

ANNONS

– Kontraktets upplägg visar hur gärna Vancouver ville ha Loui. Det är ett enastående avtal, säger han.

ANNONS