Svenska tårarna inatt: "Det är piss"

Det blev tredje raka förlusten i en bronsmatch i JVM för Sverige. Efter matchen mot Ryssland var det deppigt hos spelarna. – Det är piss, säger Rasmus Asplund till C More.

ANNONS
|

Gruppspelet dansade sig Sverige igenom utan några problem. Slutspelet blev desto tuffare och efter förlusten mot Kanada där Sverige aldrig var riktigt nära i semifinalen blev det bronsmatch mot Ryssland.

Där var Ryssland det starkare laget och kunde avgöra i förlängningen efter en jättemiss av Rasmus Dahlin.

Efter matchen var det deppigt hos spelarna.

– Du vill aldrig förlora. Idag var det vår tur men vi hade våra lägen att avgöra. Vi hade många powerplay i början och borde gjort mål där. Det är tufft. Det gick inte vägen den här gången heller, säger lagkaptenen Joel Eriksson Ek till C More.

ANNONS

Lika deppig som Eriksson Ek var Rasmus Asplund.

– Det är för jävligt. Det här var sista chansen att göra något bra tillsammans och så får vi ett sådant avslut. Det är piss. Vi gör en av de bästa matcherna i turneringen. Just nu mår man inte så bra i kroppen. Jag ville ha medaljen och nu blev det ett tråkigt slut. Det är för jävligt. Jag skiter i hur det går för mig. Jag ville ha medaljen.

En som växte ju längre turneringen led var Jonathan Dahlén.

– Det är en tung känsla. Efter förlusten mot Kanada var det helt tomt och då var vi ändå ganska långt ifrån. Nu gör vi en bra match och är närmare. Vi ville ha bronset vilket gör besvikelsen ännu större nu.

ANNONS