Svenska stjärnan om Lundqvist: ”Hungrig”

NHL-slutspelet närmar sig och målvaktsfrågan i New York Rangers är omdiskuterad. Kommer Henrik Lundqvist spelas, eller inte? Rangersstjärnan Mika Zibanejad gillar i alla fall vad han sett av ”Henke” under förberedelserna.
– Det känns tryggt med honom, säger Zibanejad till Viaplay Hockey.

ANNONS
|

Henrik Lundqvist hade en tuff säsong i New York Rangers innan coronauppehållet. Målvakten som varit dominant i NHL-klubben under så många år var plötsligt inte första alternativet för Rangers längre.

Det har gjort att många tror att Henrik Lundqvist kommer ställas på sidan när det nu ska avgöras vart Stanley Cup-bucklan går. Samtidigt har ”Henke” fått vila upp sig på hemmaplan, slipa på formen och har en rutin som de andra målvakterna saknar.

– Det är tur att jag inte är coach och behöver ta de där besluten. Jag känner mig bekväm med vem vi än ställer i mål egentligen. Det känns tryggt med alternativen vi har, säger New York Rangers-spelaren Mika Zibanejad i en intervju med Viaplay Hockey.

ANNONS

”En ny kula”

27-åringen gillar trots allt vad han sett från Lundqvists sida under träningskampen och träningsmatchen mot New York Islanders senast.

– Han ser bra ut. Hungrig. Det är ingen lätt situation att komma in mitt i matchen mot Islanders med bara några taskiga uppvärmningsskott från min sida. Det känns tryggt med honom. Det känns som att han får börja om lite på en ny kula nu och det är skönt att se. Återigen, det känns väldigt tryggt, säger Mika Zibanejad.

NHL-slutspelet inleds den 1 augusti. Den första matchen är just New York Rangers mot Carolina Hurricanes. Den spelas 18:00 svensk tid.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS