Svenska ilskan mot stjärnan: "Han lägger sig"

Sverige såg ut att gå mot pausvila i den första perioden med en 2–1-ledning. Då åkte Carl Grundström på en utvisning. – Han lägger sig, säger Grundström till SVT.

|

Frölundas skyttekung har minst sagt levererat i JVM. Tillsammans med Alexander Nylander och Joel Eriksson-Ek var han lite överallt i den första perioden. Det skulle bli Joel Eriksson-Ek som gav Sverige ledningen när han snärtade in 1–0 i boxplay.

Men Mitchell Stephens kvitterade för Kanada dryga två minuter senare innan det var dags för Carl Grundström att kliva in i handlingen.

Efter en smörpassning från Alexander Nylander misslyckades Grundström helt med sin dragning. Den misslyckade dragningen blev dock perfekt och lurade Connor Ingram i Kanada-målet.

– Jag tappar pucken där men den slank ju in mellan benen, säger Grundström till SVT.

Den kanadensiske coachen fick efter det nog och bytte ut Ingram och kastade in Carter Hart. Innan perioden var över hade Kanada kvitterat genom Anthony Cirelli efter att Carl Grundström dragit på sig en utvisning när Sverige hade powerplay.

– Jag tycker att de tacklar sent och kommer och ska markera. Jag tycker han lägger sig. Det var billigt, säger Grundström till SVT och fortsätter.

– Jag tycker inte det är så farligt därute. De vill komma ut och spela tufft men det är ungefär som vi hade förväntat oss.