Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/10

Svensk OS-medaljör slutar

Emma Eliasson är en av Sveriges främste hockeyspelare genom tiderna. Hon har vunnit två VM-brons och OS-silver. Nu lägger hon skridskorna på hyllan. – Det här är ett beslut som har vuxit fram under de senaste säsongerna. Tanken på att sluta fanns redan under sista säsongen i Munksund, men en flytt till Luleå Hockey gjorde att jag fick ny energi och chansen att vara med om att flytta fram damhockeyns positioner ytterligare för framtiden, säger hon till Luleå Hockeys hemsida.

Emma Eliasson tillhörde det svenska landslag med Kim Martin, Maria Rooth och Erika Holst som nådde en historisk OS-final i Turin 2006 och dessutom tog två VM-brons. Hon har gjort 40 landskamper mellan åren 2004 och 2016 och har gjort över 250 poäng i SDHL. 

De senaste två säsongerna har hon representerat Luleå – men nu lägger hon alltså av, 27 år gammal. 

– Dessa år inom hockeyn har varit en häftig resa och jag har så många fantastiska minnen i bagaget som jag kommer bära med mig livet ut. Framförallt gäller det de avslutande åren i Luleå Hockey. Jag är glad och stolt över att jag har fått vara en del av föreningen och en pusselbit i framgångarna för Luleå Hockey/MSSK, säger hon till Luleås hemsida. 

"Vill tacka alla"

Hon ska nu satsa på studier – men understryker att hon kommer fortsätta gå på matcher som åskådare. 

– Avslutningsvis vill jag tacka alla spelare, ledare och fans som jag har haft förmånen att få lära känna under min hockeykarriär. Ni har tillsammans gjort att min hårda satsning på hockeyn har varit värd allt slit. Höjdpunkterna har så klart varit OS-silvret i Turin och SM-guldet som vi tog inför fullsatta läktare med Luleå Hockey/MSSK förra våren, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.