Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En svensk ishockey-agent sitter häktad, misstänkt för bland annat våldtäkt. Bild: JONAS LJUNGDAHL
En svensk ishockey-agent sitter häktad, misstänkt för bland annat våldtäkt. Bild: JONAS LJUNGDAHL

Svensk agent misstänkt för våldtäkt, misshandel och olaga hot

En svensk agent i ishockey sitter häktad misstänkt för misshandel, olaga hot och våldtäkt. Agenten har överklagat beslutet om häktning och nekar till brott.

Det var den 12 maj som en agent från Sverige anhölls i sin frånvaro. Han är misstänkt för misshandel, olaga hot och våldtäkt.

En dryg vecka senare anhölls mannen. Den 21 maj hölls en förhandling i tingsrätten bakom stängda dörrar och där bestämdes det att agenten skulle häktas under pågående utredning på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt för misshandel, olaga hot och våldtäkt.

Tingsrätten anser att det finns en risk att han försvårar utredningen genom att förstöra bevis om han skulle försättas på fri fot.

Agenten förnekar brott och har via sin advokat överklagat beslutet.

– Han har gott förtroende om att fortsättningen kommer ge honom rätt i det att han tillbakavisar de här påståendena, säger försvararen till Sportbladet.

Överklagar häktningsbeslutet

Överklagan kom in i måndags och där menar advokaten bestämt att det är känsligt just nu att frihetsberöva agenten med tanke på dennes arbetssituation.

”Xxx, som är tidigare ostraffad, driver eget företag och arbetar som hockeyagent och köper och säljer spelare till olika klubbar. Just nu är det högsäsong för hans bransch och han har flera pågående affärer. Hans företag förvaltar stora belopp och flera fakturor ligger utestående, samt så måste bokföringen hanteras löpande. Han har ingen annan som kan bistå honom med detta. Ett frihetsberövande skulle därmed få långtgående konsekvenser för honom personligen”, skriver mannens advokat i överklagan till hovrätten.

Åtal väcks i tingsrätten senaste den 4 juni.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.