Supportrar attackerade Skövde-spelare

Fredagsmatch i hockeyettan mellan Mariestad BoIS HC och Skövde IK. Då gick hemmasupportrar till attack mot Skövde-spelaren William Frödelius, enligt P4 Skaraborg.

ANNONS
|

2128 åskådare var på plats och såg derbyt mellan Mariestad och Skövde i fredags. En match som blev dramatisk på isen där Mariestad till slut stod som segrare med 2-1.

Men matchen skulle få en bitter eftersmak.

Detta sedan uppretade Mariestad-supportrar gått till attack mot Skövde-spelaren William Frödelius efter matchen.

– Jag blev jätteförvånad över att det kan hända liksom. Publikvärden stod bara och tittade på och la sig inte i. Jag fick ta hand om det, säger Frödelius till P4 Skaraborg.

Känner sig osäker i Mariestad

Frödelius berättar vidare i intervjun att det inte var första gången som han kände sig osäker vid en match i just Mariestad.

ANNONS

– De ska kolla över säkerheten i Mariestad. Jag hoppas att det händer någonting i alla fall och att det här var sista gången, säger Frödelius.

Till Mariestads-Tidningen kommenterar Mariestads klubb- och säkerhetschef Peter Jonsson händelsen.

– Vi kan inte göra så många uttalanden just nu, utan måste se till att det inte händer igen och att ingen kommer så nära. Vi ska reda ut det själva innan vi går ut mer tidningsvägen, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS