Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Supporter firade hattrick – hamnade i polisrapport

En Troja Ljungby supporter firade ett hattrick med att kasta in sin huvudbonad på isen – något som ledde till en polisrapport. – Det är strikt förbjudet att kasta in något på planen, berättar Tobias Halldén, jourhavande förundersökningsledare till P4 Kalmar.

I hockeyn, framförallt i NHL, firas ett hattrick (tre mål av en spelare) med att publiken kastar in sin huvudbonad på isen – det är sedan gammalt.

Men när en supporter till det allsvenska hockeylaget Troja Ljungby valde att anamma den traditionen under söndagens bortamatch i Västervik föll firandet inte i god jord.

För när en tillrest Troja-supporter, i 20-årsåldern valde att fira ett av matchens två hattrick med att kasta in sin huvudbonad slutade det hela med en polisrapport.

– Det är strikt förbjudet att kasta in något på planen och det rapporterades av polisen som brott mot ordningslagen, berättar Tobias Halldén, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar till P4 Kalmar.

Troja Supports ordförande Erik Elisson var medveten om händelsen och tycker ställer sig frågan till att en inkastad huvudbonad ska leda till en rapport från polisen.

– Jag tycker personligen att det är en löjlig regel, i alla fall för en keps, säger han till radion.

Matchen slutade 2-8 till Troja Ljungby.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.