Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Supertalangen: "Vill bara spela hockey"

Han har slagit igenom med dunder och brak. Men Frölundas supertalang Rasmus Dahlin tar uppståndelsen med ro. – Jag har inte tänkt på det särskilt mycket.

Flera unga spelare i Frölunda har imponerat under hösten. En av de allra starkast lysande talangerna har varit Rasmus Dahlin, 16, som sedan sin debut i seniorlaget har stått för flera starka prestationer. Insatserna har inte gått obemärkt förbi och tonåringen har hyllats stort både nationellt och internationellt. Men Dahlin själv, han tar det hela med ro. 

– Jag försöker hålla det borta. Jag har inte tänkt på det särskilt mycket utan jag vill bara köra på och fortsätta utvecklas, säger han.  

– Jag tror det är ganska lätt att man kollar. Men jag har försökt att hålla mig borta så mycket jag kan och det har funkat. 

Men han medger att han har lite koll på vad som skrivs. Åtminstone på sociala medier. 

– Jag ser ju lite där då och då, säger han. 

Den senaste tiden har det talats om att ynglingen till och med kan bli aktuell för att gå som förstaval i NHL-draften - när det blir dags. Men trots att flera NHL-klubbar håller ögonen på löftet vill han inte ändra på sina rutiner och extra mycket kontakt med agenten har det inte blivit. 

– Nej, vi har valt att hålla en låg profil. Det har bara varit att spela hockey som vanligt. Inga större skillnader. 

Även om han inte lägger någon större vikt vid vad som skrivs så medger han att all positiv kritik har gett en dos extra självförtroende.

– Så är det väl lite. Men jag har bara försökt fortsätta som jag alltid har gjort. Jag försöker inte tänka så jättemycket faktiskt. Jag vill bara spela hockey, haha.   

Senaste mötet med Rögle missade Dahlin, som i stället har spelat med J20-laget. Men borta mot Linköping är 16-åringen tillbaka i Roger Rönnbergs trupp. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.