Sundström tillbaka igen – sugen på att få bli hjälte

Han fick kasta in handduken mot Färjestad efter att näsan vägrade sluta blöda. Mot Örebro var Johan Sundström, 27, tillbaka igen.
– Näsan klarade sig bra trots allt, det var skönt, säger han.

ANNONS

Mot Färjestad i tisdags fick Johan Sundström kliva av isen i förtid. Forwarden tappade balansen och dundrade in i sargen med huvudet före.

Inget att rekommendera direkt och "Sunny" fick lämna isen med blodet som forsade. Någon träning under onsdagen blev det inte för 27-åringen.

Men efter att ha testat på värmningen under torsdagsförmiddagen lämnade han klartecken för spel.

– Det var lite olyckligt det där när jag ramlade in i sargen och drog på mig näsblod. Näsan klarade sig bra men det blödde ordentligt och vi fick försöka få stopp på blödningen, säger han och fortsätter:

– Men det är väldigt skönt att vara tillbaka nu.

ANNONS

Det var hela tiden klart att du skulle spela idag?

– Klart.

Det var klart?

– Klart.

Vad säger du om er insats?

– Det var en otroligt viktig match. Ettan kommer på besök och det är skönt att ta med oss en bra prestation och tre poäng.

Varför vinner ni?

– Jag tycker att vi maler på. Vi har pratat om det under säsongen med att vi har fyra enheter som vill producera och vi har en bra bredd i truppen. Det gäller backar, forwards och målvakter. Vi maler ner Örebro. Special temas funkar bra och vi skapar heta lägen och jag har ett par där jag gärna hade velat få in en puck.

Under säsongen har det blivit elva (5+6) poäng för hemvändande Johan Sundström som stundtals visat upp det spel som gjorde att han var dominant i SHL innan det blev ett äventyr i KHL som följd.

Men att han gärna hade velat sätta dit en puck eller två, ja, det är tydligt även från läktarhåll.

– Haha! Jag vill ju nypa till puckarna där, det är självklart!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS