Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sundström: "Många spelare som inte var närvarande"

Frölundastjärnan kritisk till förra hemmainsatsen: "Vi måste kliva upp" Johan Sundström är kritisk till förra hemmainsatsen mot Skellefteå – då första förlusten på hemmais i slutspelet kom. – Det var många spelare som inte var närvarande då, säger han.

Finalserie. Tre spelare matcher. Tre bortasegrar. Ja, årets final mellan Frölunda och Skellefteå har inte blivit som de flesta hade tippat. I söndagens final i Scandinavium kom Frölundas första hemmaförlust i slutspelet och Frölunda tappade sin hemmafördel de snott åt sig. En hemmafördel de fick tillbaka i och med bortasegern under tisdagskvällen.
– Boxplay gick fantastiskt då och det ska vi ta med oss. Sen är vi bättre i närkampsspelet än senaste hemmamatchen. Det blev mer folk som klev upp i Skellefteå, förra hemmamatchen var det många spelare som inte var närvarande. Det är en stor skillnad på hur vi vann, säger Johan Sundström och fortsätter.
– Vi måste upp med jobbet som vi hade sist i Skellefteå.

Ni blev ändå rejält utspelade stundtals?
– De hade en stark forcering och det blir naturligt som hemmalag med ett gäng offensiva spelare. Men vi reder ut det bra. Vi var ganska förberedda på det, att de skulle forcera när de ligger på. Sen omedvetet kanske det blir att man stannar lite och väntar in. Nu gäller det att ha långa anfall på Skellefteå.

Hur ska ni få det?
– Genom klyschor. Vi ska röra på fötterna, hitta luckor, skjuta mot bortre och kanske få en styrning på mål. Att ta förstavågen in mot mål och ta kampen framför målet. Skellefteå ska inte få ställa upp i sin mur, Joels mål senast är ett praktexempel på hur vi ska ta oss igenom den.

Johan Sundströms säsong har bara blivit bättre och bättre. Efter en tung period i Nordamerika är han nu tillbaka i Frölunda och tog snabbt en plats i Tre Kronor. En plats han snart har igen?
– Jag har inte pratat med Mårts, jag har inte pratat med honom personligen, säger Sundström med ett leende.

Inte?
– Nej, vi får se, säger han lurigt.

Känslan inför 12 044 igen? Dags för en ny topprestation på hemmais?
– Det kommer att bli en häftig upplevelse. Sen hade jag ju förväntat mig en tuff och jämn matchserie. Det är de två bästa lagen som möts och det skulle aldrig bli en 4-0-serie utan det här kommer bli en lång serie. Antagligen kanske bäst av sju matcher.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.