Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Sundström kräver mer – av sig själv och laget

Johan Sundström, 27, kom hem till Frölunda med enorma förväntningar på sina axlar. På de 17 senaste matcherna har forwarden bara noterats för sju poäng. Det är ett facit han vill förbättra.
– När min personliga produktion inte hjälper laget att vinna blir det frustrerande, säger han.

Han vände hem efter två år i KHL och förväntningarna var stora. Johan Sundström skulle vara en bärande spelare för sitt Frölunda och forwarden skrev på ett kontrakt över de kommande fyra säsongerna.

Efter lite mer än halva säsongen är han lagets femte bäste poängplockare. Detta efter en väldigt stark start på säsongen. För innan mötet med Örebro senast där han spelade fram till Joel Mustonens mål hade det gått troll i poängproduktionen.

På de tio senaste matcherna hade han bara noterats för två mål och två assist. På de 16 senaste matcherna var det två mål och fyra assist som gällde för 27-åringen.

– Formen är okej! Jag strävar dag efter dag för att nå min topp och den har jag inte nått ännu. Det är en väg att vandra. Stundtals har det känts som jag haft väldigt många bra saker i mig men det finns saker att förbättra. Det låter klyschigt ... jag vet! Men jag tränar varje dag för att höja mitt spel och göra min omgivning bättre, säger han.

Känner du en press att leverera? Hur känns det när poängen inte trillar in?

– Det är en lagsport vi håller på med och jag blir mer förbannad när vi förlorar som lag. Det är för att vinna med ett lag som jag håller på med det här. Sen när min personliga produktion inte hjälper laget att vinna blir det frustrerande ... jag vill så gärna att laget ska gå bra! Jag måste hitta mitt spel, stundtals har jag varit där men jag vill komma dit oftare, säger han och fortsätter:

– Man får inte bli för känslostyrd heller.

"Det blir lite smått frustrerat"

För Johan Sundström och hans lagkamrater är det måstematch som väntar. För förlust eller oavgjort mot Luleå och det blir ingen ny finalplats i Champions Hockey League.

– Vi vet om utgångsläget och det kommer att bli spännande och utmanande. Det kommer att bli en tuff kamp, säger han.

Efter fyra raka förluster inför mötet med Luleå är det mer på spel än bara en seger mot Luleå. Något som Johan Sundström håller med om.

– Absolut! CHL är en turnering som vi värdesätter väldigt högt och vill vinna varje år. Vi ska vidare. Så är det bara, säger han.

Hur märker du av att ni förlorat fyra raka?

– Någonstans vill nog alla ha ut mer av sitt spel och det blir lite smått frustrerat. Samtidigt är det idrott och hockey vi håller på med. Det är otroligt jämna matcher hela tiden.

Har du blivit bättre på att hantera förluster nu?

– Nej, jag är lika tjurig som när jag var yngre. Man lär sig att stänga matcher tidigare med åren och det är där nyckeln ligger. Det är ingen idé att titta bakåt.

Vad måste stämma mot Luleå?

– Det är ett väldigt disciplinerat lag vi möter med en struktur där vi måste ta oss in på kassen. Det krävs otroligt mycket vilja för att ta sig in där. Samtidigt ska vi fokusera mer på vårt spel och det får inte bli för mycket taktik. Vi ska spela rejält och hårt. Vi ska vinna det här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.