Sundström om tiden som proffs i Kina: "Kunde man aldrig drömma om"

Johan Sundström, 27, drömde tidigt om att bli hockeyproffs. En dröm som gick i uppfyllelse. Men att hamna i Kina och spela hockey var något han aldrig hade kunnat drömma om.
– Det fanns inte någon fantasi om det ... det kunde man aldrig drömma om, säger han i podden "Fjärde Perioden".

ANNONS
|

Han har bara representerat Frölunda som klubb i Sverige – det gjorde han som barnsben. Då drömde Johan Sundström om att kunna bli hockeyproffs samtidigt som han jagade autografer av Niklas Andersson, Tomi Kallio och även Joel Lundqvist.

Ett antal år efter att de där autograferna inhämtades har han vunnit ett SM-guld och tre CHL-guld med Frölunda,testat lyckan i NHL hos New York Islanders samt spelat två år i KHL där det blev spel för både Avangard Omsk i Ryssland och Kunlun Red Star i Kina.

Just tiden i Kina var speciell och något han aldrig hade kunnat drömma om som liten grabb.

ANNONS

– Den hade man nog aldrig sett ... inte i någon fantasi att man skulle göra mål i Shanghai! Det trodde jag aldrig på ... men man har fått se världen och vuxit upp. Jag fick möjligheterna att spela i världens näst bästa liga och det var ett fantastiskt äventyr. Det är också enorma avstånd i KHL, jag hade en enkelflight på 14 timmar en gång, säger han i podden "Fjärde Perioden"

Hur var det att bo i Shanghai?

– Det är ju en världsstad. Det var en fantastisk upplevelse. Jag är tacksam över den möjlighet som jag fick för utan den chansen hade jag nog aldrig kommit till Shanghai och Kina.

Fakta: Fjärde perioden

Göteborgs-Postens hockeypodcast med fokus på Frölunda HC.

Fjärde perioden finns där poddar finns. Sök på Fjärde perioden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Fjärde perioden på Spotify

Fjärde perioden på Apple Podcasts

Fjärde perioden på Google Podcasts

Fjärde perioden på Acast

Fjärde perioden på GP.se

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS