Sundins oro efter otäcka skadan: ”Då blev jag rädd”

Mats Sundin, 49, hade en lång och framgångsrik karriär. En karriär där han klarade sig bra från tuffa skador – även om det var nära att han miste synen på ena ögat.
– Den otäcka känslan kommer jag fortfarande ihåg, säger han till Expressen.

ANNONS

Det började med fyra säsonger i Quebec Nordiques för Mats Sundin efter flytten till Nordamerika och NHL. Det var dock inte där han skulle bli som mest framgångsrik och inte heller i Vancouver Canucks där han avslutade sin karriär.

LÄS MER:Här är årets elva i Göteborgsfotbollen

Utan det är i Toronto Maple Leafs där han är som störst efter sina 13 säsonger varav flera som lagkapten för laget.

Nu är det dock ett tag sedan har var där och hälsade på i sin gamla hemstad.

LÄS MER:Så agerar gymmen efter regeringens hårdare restriktioner

Istället där det Djursholm som är hans och familjens bas nuförtiden.

– Det är bra fart på tillställningen här hemma med tanke på att alla tre ungarna är under tio år. Jag skjutsar våra två äldsta barn till Manillaskolan på Djurgården varje morgon och hämtar på eftermiddagen. Det är kul att vara närvarande och ha möjlighet att göra det, säger han till Expressen.

ANNONS

LÄS MER:Lias Andersson och Jacob Moverare ska jaga NHL-drömmen tillsammans

Otäcka skadan - kunde ha förlorat synen

Trots alla sina år i världens bästa hockeyliga så klarade sig Mats Sundin bra ifrån skador. Medan spelare som Peter Forsberg fick enorma problem med fötterna så fick Mats Sundin klara sig hyfsat oskadd.

LÄS MER:Tobias Sanas supersiffror – där var han bättre än alla 2020

Även om det var nära att han förlorade synen på ena ögat.

– Det var en fördel att vara lite större till växten och jag hade inga karriärshotande skador under åren i Nordamerika. Den värsta var en puck som träffade ögat och allt blev svart. Då blev jag rädd. Det dröjde tio-femton minuter innan jag kunde se ljuset igen och det var en väldig lättnad. Den otäcka känslan kommer jag fortfarande ihåg. Jag förlorade tio procent av synen på ögat, men det kunde ha gått mycket värre. Det var den mest otäcka skadan jag hade i NHL, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS