Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Succésvensken hjälte igen – hyllas stort

Succén fortsätter för Adrian Kempe i Los Angeles Kings – mot Ottawa Senator klev den svenske 21-åringen fram och avgjorde. – Kempe ser ut som Mike Modano därute på isen, säger förre Kingsspelaren Jarret Stoll i Fox Sports.

Los Angeles Adrian Kempe blev matchhjälte när laget mötte Ottawa i NHL-ishockeyn.

Kempe satte 2–2 i slutet av den tredje perioden och tog matchen till förlängning. Förlängningen slutade mållös.

När det var dags för straffar var det Kempe som klev fram igen och fastställde slutresultatet med en läcker straff där han visade prov på en otrolig teknik.

– Jag har kört den där varianten och lyckats med den tre gånger tidigare i olika sammanhang, säger Adrian till Expressen.

Ottawas svenske stjärnback Erik Karlsson, som stått för sex poäng på tre matcher, fick dock gå poänglös ur matchen. 

Hyllas stort efter succén

Den 21-årige forwarden har börjat säsongen lysande. Han gjorde hattrick i matchen mot Montreal förra veckan som slutade 5–1. Nu hyllas svensken stort utav 

– Kempe ser ut som Mike Modano därute på isen. Han åker skridskor på samma sätt, sa förre Kingsspelaren Jarret Stoll i Fox Sports.

Även tidigare Kingsspelaren Jim Fox stämde in i hyllningskörerna kring 21-åringen.

– Kempe har haft en sådan stor effekt på det här laget med sitt spel under den senaste veckan att det är helt otroligt. Han har fyllt tomrummet efter skadade Jeff Carter, säger han till Expressen.

Även Adrians äldre bror Mario Kempe gjorde mål när hans Arizona mötte New York Islanders. Arizona fick dock se sig besegrade med 5–3 på bortais. John Tavares storspelade och gjorde hattrick för hemmalaget.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.