Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Succénykomlingen kan tacka nej till SHL

Västervik har överraskat alla i årets Hockeyallsvenska. Nykomlingarna slutade trea i grundserien och har nu känn på avancemang till SHL. Men nu skriver Sportbladet att klubben kan tvingas tacka nej till sin plats i finrummet om de tar sig dit. – Vad fan gör vi? Jag vet ärligt talat inte. Vi kan inte genomföra det, säger klubbens sportchef.

Problemet ligger i arenafrågan. Kraven på SHL-lagens hemmaarenor är en kapacitet på 5000, varav 3 500 sittplatser. En siffra Västervik inte är i närheten av. 

Plivit Trade-hallen som klubben spelar i har plats för hälften, 2 500 personer och bara 800 sittplatser. 

– Har du varit i Västervik? Då vet du hur vår hall ser ut. Det är inte genomförbart, säger sportchefen Tomas Lind till Sportbladet. 

"Vill bara spela hockey"

Efter segern mot AIK senast väntar en avgörande sista omgång där AIK spelar mot Almtuna och Västervik möter Smålandskonkurrenten Tingsryd. Vinst där för Västervik och vägen till play off mot Rögle är öppen. 

– Om jag säger så här; just nu vill vi bara spela hockey så länge som möjligt och vi försöker med alla medel vi kan, säger Tomas Lind som inte vill spekulera i vad en uppflyttning skulle innebära. 

– Jag vet inte i nuläget. Det enda alternativet jag kommer på är att spela alla 52 matcher på bortaplan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.