Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Stundtals är vi sämst i ligan"

Frölunda stod för en stark upphämtning – men förlorade ändå. Efteråt var Lias Andersson kritisk mot sig själv och laget. – Stundtals är vi sämst i ligan, säger han.

Mot Djurgården missade Frölunda sju av sju straffar. På torsdagskvällen var det nästan ett lika svagt facit när Roger Rönnbergs manskap borta mot Luleå brände sex av sju straffar och förlorade extrapoängen till norrbottningarna. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Otroligt surt, säger Lias Andersson som var en av straffsumparna. 

Den enda som hittade nätet i bortalaget under straffläggningen var Rasmus Dahlin. Men det räckte inte. Och till slut kunde Luleås Patrick Cehlin avgöra när han överlistade Johan Gustafsson. 

– Att vi missar så många straffar handlar inte om att vi inte är skickliga, vi har jättemånga duktiga spelare, men det riktiga självförtroendet finns kanske inte där hos just nu. Och det speglar nog av sig även när det är straffar, vi vågar kanske inte göra den där extra grejen, för att verkligen gå för det och vinna, fortsätter Lias. 

"Stundtals är vi sämst i SHL"

Förlusten innebär att Frölunda nu har fyra raka nederlag. Men torsdagskvällen kunde, trots det, ha slutat mycket värre för göteborgarna. Efter 39 minuters spel var det underläge 0-3 och inte mycket talade för att det skulle bli några poäng alls för indianerna. Men Rasmus Dahlin bjöd på ett storstilat solomål precis innan den andra periodpausen och i tredje perioden kunde Frölunda först reducera till 2-3 genom John Nyberg och sedan sätta dit 3-3 i powerplay efter att Lias Andersson sopat dit kvitteringen. 

Uppryckningen till trots – efteråt var det mest besviket i Frölunda-lägret. 
– Det är väl 80 procent besvikelse och 20 procent stolthet över att vi kunde rycka upp oss och komma tillbaka. Men det är inget snack, besvikelsen väger över, självklart. Vi spelar för dåligt i för stora delar av matchen, det är inte svårare än så, säger Lias Andersson. 

Han fortsätter: 
– Stundtals är vi sämst i SHL, nästa period är vi seriens bästa lag, den här ojämnheten måste vi få bort, det måste vi ändra på. 

"Vi ser ut som ett division 1-lag" 

Extra kritisk var han till lagets uppträdande i den första perioden då Luleå var klart överlägset och mycket väl kunde ha haft en ledning som var större än 2-0. 

– Jag vet inte vad det beror på att vi kommer ut så, men vi spelar som ett division 1-lag. Det hade varit enklare att förklara om det hade varit halvdåligt hela tiden, men nu är det verkligen svinbra ena stunden och uruselt nästa. 

Förlusten gör att lagen bakom Frölunda närmar sig – men Andersson är fortsatt inte allt för orolig.

– Det är klart att det inte är kul att förlora och att ligga där vi ligger men säsongen är lång, och vi har tålamod. Men visst, det är absolut inte kul. Det präglar oss nog en del i spelet också, vi vågar inte riktigt så som man gör när man har det där flytet. Vi får fortsätta kriga. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.