Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Stortalangens besked till Rönnberg: "Lämnar för gott"

Carl Grundström har lämnat Frölunda för att testa lyckan i Kanada och jaga en plats i Toronto Maple Leafs. Målet nu är att inte komma tillbaka till Sverige. "När jag lämnar er i Frölunda nu, så lämnar jag för gott", ska han ha sagt till tränare Roger Rönnberg enligt The Athletic.

Frölunda verkar ha blivit av med en viktigt nyckelspelare när SHL-säsongen står för dörren. Under sin första säsong i Göteborg slog Carl Grundström igenom rejält och var länge en av Roger Rönnbergs bästa offensiva vapen.

I skrivande stund jobbar NHL-klubbarna på att sätta sina trupper inför säsongen som drar igång i oktober, vilket innebär att man kallar till sig sina talanger för att vara med på träningsläger. Två Frölundaspelare som fått åka till andra sidan Atlanten är Lias Andersson (New York Rangers) och Carl Grundström (Toronto Maple Leafs).

Den sistnämnde har sitt sikte inställt på blott en sak.

– Han (Grundström) sa till mig "när jag lämnar er i Frölunda nu, så lämnar jag för gott", säger Roger Rönnberg till The Athletic.

Rönnberg fortsätter:

– Jag gillar den inställningen, han har ingen "plan B". Han vet att han kan komma tillbaka hit, men är hundra procent fokuserat på att ta en plats i Toronto. Jag tror det är exakt så man ska gå in i ett träningsläger.

"Det här är fullständigt odramtatiskt"

Frölundas huvudtränare förtydligar dock för GP att absolut inte är hugget i sten huruvida Grundström kommer att stanna i Kanada eller inte. Vad man dock vet är att det inte kommer bli något spel i AHL-laget Toronto Marlies.

– Hans kontrakt är utformat på det sättet att om han inte tar plats i NHL så kommer han tillbaka till oss.

Hur ser du på om han blir kvar då?

– Vi är ju det lag i Europa som har haft flest draftade spelare. Vi jobbar med att utveckla unga grabbar så att de växer, både som spelare och personer. Så det här är fullständigt odramtatiskt. Vi har en plan för dessa situationer.

Hur ser planen ur om Grundström får en NHL-plats?

– Vid scenario ett, att han tar en plats, är det bara att gratulera och då innebär det att fler unga spelare kommer att få chansen att starta i SHL.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.