Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Stortalangen återvänder till Frölunda

Carl Grundström åkte över till Kanada och klassiska klubben Toronto Maple Leafs för att slå sig in i NHL, men nu bekräftar klubben att Grundström återvänder till Sverige för spel i Frölunda. – Det är jättebra för oss, för laget, för klubben och för fansen att få tillbaka Calle, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

I slutet av september stod det klart att Frölunda får en minst sagt skön förstärkning då Lias Andersson inte tog plats i New York Rangers, därmed kommer han tillbaka till Frölunda och debuterar under CHL-mötet med GAP.

LÄS OCKSÅ: Lättad Lias hemma: "Första gången jag kan landa"

Nu kan Frölunda-fansen se fram emot ännu en skön återkomst, detta då Carl Grundström är på väg tillbaka efter träningsläger med Toronto Maple Leafs. Klubben bekräftade på måndagen att Grundström inte tar plats i NHL-laget den här säsongen.

– Calle visade förra säsongen vad han kommer att ge oss, han är en hårt jobbande offensiv forward som driver det offensiva, men också jobbar väldigt hårt i defensiven. Han är tuff att möta för motståndarna och är en härlig kille som lyckas med konststycket att tävla i allt han gör, säger en nöjd Roger Rönnberg.

Förra årets genombrottssäsong hos Frölunda väckte intresset hos den klassiska NHL-klubben Toronto Maple Leafs och i september begav sig forwarden till Kanada för att slå sig in i världens bästa hockeyliga. 

LÄS OCKSÅ: Stortalangens besked till Rönnberg: "Lämnar för gott"

Återvänder till Frölunda

Men så blev inte fallet, 19-åringen ratades i slutgallringen och under måndagen åker han tillbaka för spel i SHL och Frölunda. Det rapporterade TSN:s Darren Dreger redan innan Toronto gick ut med informationen.

"Carl Grundström är på väg tillbaka till Sverige. Toronto gillar honom, men han behöver utvecklas i ett år till", skriver Dreger på Twitter.

Roger Rönnberg tror inte att spelare som misslyckas med att ta plats i NHL kommer hem med stukat självförtroende.

– Nej, det upplever jag inte, snarare tvärtom. De kommer från ett äventyr och vill hem och fokusera på Frölunda, och på lång sikt bli en bättre spelare och bli bättre rustade för nästa gång.

Efter en tid i Modo valde Carl Grundström, inför förra säsongen, att flytta söderut och ansluta sig till Roger Rönnbergs Frölunda. På plats växte han till en av lagets stora talanger och med sina 14 mål blev han lagets bästa målskytt. Nu är han tillbaka.

– Han börjar träna imorgon (tisdag) och vi hoppas att han kan vara med redan på torsdag om att alla papper hinner komma i ordning, säger Rönnberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.