Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

Stort tryck på premiärbiljetter – trots entrébyggnation

Trycket på Frölundas hemmapremiär är stort. Med sex dagar kvar till nedsläpp har 6400 biljetter sålts. – Vi hoppas naturligtvis på fullsatt, säger klubbens presschef Peter Pettersson Kymmer.

En semifinalplats och en CHL-titel var Frölundas facit föregående säsong. Det och ett antal spännande nyförvärv till Roger Rönnbergs lagbygge verkar ha fått upp hockeytempen i Göteborg. Redan på måndagen hade Frölunda sålt mer än hälften av biljetterna till premiären mot Mora på lördag. 

– Vi hoppas naturligtvis på fullsatt och 12 044. Men vi vet också att det blir tufft, då Blåvitt spelar samma dag, säger Peter Pettersson Kymmer. 

Intresset är det inget fel på. Däremot kan en blick på Scandinavium göra varje hockeyintresserad orolig. Restaureringen av entré och restaurang är inte färdig än och än står byggställningar utanför portarna som ska välkomna folk i tusental till helgen. 

Uppfräschningen av Scandinavium. Renoveringen inleddes i våras och beräknas kosta drygt 100 miljoner kronor. Enligt tidsplanen ska entrén stå redo till lördag. Enligt GotEvents vd Lotta Nibell kommer arbetet i entrén bli klart i tid. 

– Det öppnar till den 16:e september. Det ska vara lugnt. Jag har inte fått några andra uppgifter, säger hon. 

Renoveringen av restaurangen beräknas vara klar i november. Frölunda sitter lugnt i båten än så länge – även om premiären närmar sig. 

– Vi är inte oroliga. Vi har blivit försäkrade om att entrén ska stå färdig till lördag, säger Peter Pettersson Kymmer.
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.