Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Storpublik på Frölundas is-premiär

Nu är Frölunda Indians igång på allvar inför den kommande SHL-säsongen. På måndagskvällen hade den nykomponerade spelartruppen ispremiär inför omkring 2 000 supportrar i Frölundaborg. – Det var en positiv upplevelse, säger det NHL-meriterade nyförvärvet Matt Donovan.

Efter en veckas hård fysträning var det dags för Frölunda Indians-spelarna att få känna på isen igen, och intresset var stort bland supportrarna.

Förra året var publiksiffran 1 500 åskådare, men i går tog sig omkring 2 000 hockeysugna personer till Frölundaborg för att se de regerande svenska mästarnas ispremiär under måndagen.

För en av supporterfavoriterna, högerforwarden Robin Figren, var ispremiären hans fjärde i Frölunda – och han har fortfarande inte gått förlorande ur en ispremiär-fajt, enligt honom själv.
– Det är alltid skönt att starta med en seger, säger han och ler.
– Men det här är jättekul, det går en tid under sommaren som man inte får skina på det sättet, och få "uppträda" framför publik. Det är inte värsta tempot utan man känner lite på pucken. Men det är säkert kul för publiken också att få en första inblick i hur truppen kommer att se ut, säger Figren.

Ja, träningen inleddes med en spelarpresentation av lagets trupp säsongen 2016/2017, och den innehåller många namn som är nya för Frölunda-publiken.

Nyförvärven är elva till antalet, och de fick ett varmt välkomnande av publiken i Frölundaborg. Amerikanen Matt Donovan är en av nykomlingarna och han gillade den nya upplevelsen.
– Det var härligt att visa sig för fansen en första gång. Jag har inte upplevt något sådant här på försäsongen tidigare, säger Donovan.

Han säger att det är energistärkande att få det stödet av supportrarna så tidigt.
– Det är det definitivt. Det ger mig en försmak av hur det kommer vara när det blir allvar, säger den 26-årige backen.

Han har 67 NHL-matcher för New York Islanders i bagaget. Målet med tiden i Frölunda är att ta sig tillbaka till NHL-nivån.
– Jag är här för att försöka bli bättre så att jag kan komma tillbaka till NHL, och jag tror att det är rätt ställe att göra det på, säger Donovan.

I veckan inleder Frölunda sin västkustturné med ett träningsläger i Strömstad som även innefattar matcher mot Färjestad och Norges landslag.

Trots att det är en träningsmatch – dessutom säsongens första – så finns det en del prestige att spela för mot rivalen Färjestad, enligt Robin Figren.
– Det blir liksom aldrig en träningsmatch mot dem utan det brukar smälla ganska ordentligt oavsett, säger han.

Innan säsongen drar igång i mitten av september kommer Frölunda även spela träningsmatcher i Kungsbacka, Stenungsund och Jönköping.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.