Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Stora problemet för Frölunda – som spelarna ska lösa

Bristen på disciplin är ett återkommande problem för Frölunda. Ett problem som Roger Rönnberg vill att hans ledande spelare tar ansvar för.
– Alla får gå till sig själva och analysera sitt eget spel, säger Joel Lundqvist.

Utvisningarna har haglat för Frölunda på sistone. Ja, inte så att laget har fått spela mängder av powerplay utan tvärtom. För den bristande disciplinen har varit ett problem för det regerande mästarlaget.

Inför mötet med Färjestad hade Roger Rönnberg fått nog.

På frågan om den bristande disciplinen svarade han.

– Det kan du prata med Joel, Hjalmarsson och Lasu om. Att de behöver få bättre disciplin på sitt lag. I ett vinnande lag är det spelarna som ställer krav om det.

Mot Färjestad tog det 66 sekunder sen hade Nicklas Lasu visat ut sig och därefter blev det tre nya boxplay för Frölunda.

– Det är bland det sämsta som kan hända dagen efter man har sagt något sådant, säger Roger Rönnberg och suckar.

– Det är den där skärpan som saknas. Det är koncentrationen som saknas som gör att vi förlorar matcherna på det här sättet. Vi kommer ut och börjar dåligt och hamnar i underläge och öppnar sen upp oss i andra

Efterlyser självrannsakan

Joel Lundqvist är inte sen på att haka Roger Rönnbergs kritik om den bristande disciplinen. Särskilt inte om man ser till de senaste matcherna.

– Det har varit någon för mycket och det blir ryckigt ... det är väldigt viktigt med disciplinen och det är ofta det som skiljer. Det vet vi om, säger lagkaptenen.

Roger vill att du och dina assisterande kaptener ska ta tag i bristen på disciplin – vad kan ni göra?

– Alla får gå till sig själva! Det är inga utvisningar idag där vi kokar över eller gör något konstigt. Alla får analysera sitt eget spel och se hur man kan stöta på rätt sida och inte dra på sig utvisningar. Alla vet om det här och ingen vill bli utvisad. Alla får kolla på sitt och se vad man kan göra och städa bort det.

Har ni pratat om det i spelargruppen?

– Ja, det har vi. Jag nämnde det innan matchen och var inne på att det gäller att vi har rätt balans i det vi gör. Vi vill ju vara aggressiva och heta ute på isen. Vi måste gå in med kontroll och vi måste hitta den balansen för vi vill ju inte hamna i ett läge där vi blir passiva.

Inget som kan kan skälla sig fram till?

– Så är det, det måste landa hos varje spelare att ha fokus och kontroll på det man gör. Det är inget man kan stå och skälla om. Grundförutsättningen är ju att vi inte ska ta några utvisningar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.