Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Stor ilska efter Frölundas avgörande

Victor Olofssons avgörande mot Skellefteå AIK väckte heta känslor och en bra fråga – var pucken verkligen inne? – Jag är hundra procent säker på att den inte är över linjen, säger gästande backen Jonathan Pudas.

Det blev ett minst sagt dramatiskt avslut när Frölunda besegrade Skellefteå AIK hemma i Scandinavium. Övertid krävdes och likt förra gången de bägge laget möttes, då i sjunde avgörande kvartsfinal, så var det Victor Olofsson som fick avgöra för Frölunda.

Men målet blev ett hett diskussionsämne. Domaren på isen dömde nämligen mål direkt, men man valde senare att ringa för en videogranskning. Frågan man ställde sig – var pucken verkligen över linjen?

Jonathan Pudas, som slängde sig för att rädda pucken var säker på sin sak.

– Jag är hundra procent säker på att den inte är över linjen, men Morgan Johansson (domaren) är helt säker på att den är över linjen. Han står väl bättre än vad jag gör.

– Vi slår ju bort den direkt, den flyger ju därifrån. Så jag vet inte hur han kan anse att den är inne.

Pudas får medhåll av sin tränare Stefan Klockare:

– Jag har sett från alla vinklar jag kan få, men jag ser inte att pucken är inne. Jag vet inte hur de kan döma mål där faktiskt.

Vid videogranskning måste man bevisbördan vara oklanderlig för att beslutet på isen ska upphävas, men på repriserna var det näst intill omöjligt att se vart pucken befann sig.

"Såg faktiskt inte om den var inne"

Roger Rönnberg såg inte bilderna själv, men från vad han hört av sin videocoach Erik Lignell så var det rätt att döma mål.

– Vår videocoach meddelade mig tidigt att det var väldigt tveksamt efter att han hade kollat på det från alla vinklar i två minuter. Han hittade inte pucken från början men till slut gjorde han det. Men jag har inte sett bilderna själv.

Senast Victor Olofsson avgjorde mot Skellefteå var det ett klockrent skott i krysset, denna gång var han matchhjälten inte lika säker på om pucken gick över linjen.

– Jag såg faktiskt inte om den var inne, jag hade svårt att se på reprisen med om den var inne. Men de dömde mål, så jag tar den.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.