Stor dramatik i Scandinavium – Frölunda föll efter rysare

Frölunda föll på övertid igen. Ännu en match där poängtappet kom och det kan komma att bli kostsamt framåt vårkanten där varje poäng blir extremt viktig.
– Det är klart att det svider, säger Joel Lundqvist.

ANNONS
|

Det slutade lite som det har slutat för Frölunda även den här kvällen. En jämn match som kunde gått lite hur som helst men en övertidsförlust återigen för Frölunda. Något som gjort att man tappat poäng efter poäng under säsongsupptakten.

Vilket gör att man just nu är åtta i SHL.

Med fyra poäng upp till serieledande Växjö.

– Det har varit återkommande för oss att vi tappar poäng på övertid och det är viktiga poäng. Det är inte bra och det är självklart tungt. Vi pendlar för mycket i kvalité i matchen idag. Stundtals är det bra fart och passningar men sen slarvar vi med pucken. Rögle är bra, det är inte det men vi skvätter för mycket med pucken, säger Joel Lundqvist och suckar.

ANNONS

– När man summerar tabellen sen i mars är det här superviktiga poäng. Nu tänker man att det är ytterligare en poäng här och en där och det läggs på. Vi vet hur hårt man får jobba för varje poäng i den här ligan. När vi då återigen tappar poäng som vi gör så är det klart att det svider.

Mot Rögle började dock bra.

Christian Folin hittade fram till Radan Lenc som hittade in med pucken bakom Calle Clang och jublet spred sig i Scandinavium. Tämligen omgående i den andra periodens start kom dock kvitteringen när Ludvig Larsson överlistade Lasse Johansson efter slarvigt försvarsspel i Frölunda.

I powerplay kom dock ännu ett ledningsmål för Frölunda när Joel Lundqvist hittade rätt med pucken. Det målet skulle dock inte komma att betyda så mycket som lagkaptenen hade hoppats på.

– Det har snurrat åt fel håll där. Vissa matcher har vi varit ruskigt dåliga i powerplay men i vissa matcher har vi spelat bra men inte haft avsluten. Då läggs det lite på hög och när vi inte får dit den så blir det jobbigt, särskilt när vi känner att vi gör rätt saker och powerplay-spelet är något vi behöver få igång, säger han.

ANNONS

För Samuel Jonsson kvitterade i tredje och tog matchen till förlängning.

Väl där kunde Adam Tambellini visa klass när han snärtade in segerpucken.

– Det är en jäkligt sur förlust om man ska prata klarspråk. Det är för jäkla tråkigt att vi ska förlora den här matchen ... vi når inte det där magiska tredje målet och det kostar oss matchen. Vi spelar nog bra för att göra det där tredje målet. Vi har tre frilägen i tredje perioden och det är inte ofta man får det i den här ligan och framförallt inte mot försvarsstarka lag, säger Roger Rönnberg.

Därefter valde Frölunda-tränaren att ta på sig de positiva glasögonen. Lite oväntat kanske då Roger Rönnberg ofta efter en förlust brukar vara så uppe i känslospelet.

– Killarna spelar bra försvarsspel och visar ett jäkla hjärta att göra rätt saker utan pucken. Spelet utan puck är jag jättenöjd med men spelet med pucken är det som ställer till det ... när passningsspelet är bra och första och andra passen är bra då skapar vi mycket. Då har vi jättemånga fina situationer där vi får kontrollerade ingångar och skapar offensivt. Det är det jag tar med mig idag.

LÄS MER:Nicklas Lasu om framtiden i Frölunda: ”Alla vet ju redan ...”

LÄS MER:Därför ville Max Friberg stanna i Frölunda: ”Känns som hemma”

LÄS MER:Matt Tomkins hjälpte Anthony Greco till Frölunda: ”Vi pratade”

LÄS MER:Frölunda jagar Henrik Tömmernes: ”Haft våra snack”

LÄS MER:Lasse Johanssons tunga start i Frölunda: ”Inte speciellt bra”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS