Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Trots Frölundas framgångar har Hjalmarssons poäng lyst med sin frånvaro.

Stjärnvärvningen om tunga säsongen

Med epitetet "Poängmaskinen" återvände Simon Hjalmarsson till SHL. Men trots Frölundas framgångar har det inte släppt för stjärnvärvningen som endast mäktat med sju poäng på 19 matcher.

Mycket är frid och fröjd i Frölunda. Man toppar tabellen, utöver Bergenheims avstängning har man alla spelare till godo och när man tar emot Malmö i Scandinavium så jagar man sin femte raka seger. Men det finns ett stort huvudbry, Simon Hjalmarssons bristande produktion. 

- Klart att jag kan spela bättre, men det har ju inte varit bedrövligt, säger Simon Hjalmarsson.

När det stod klart att Frölunda blev klubben som VM-guldmedaljören och poängsprutan Simon Hjalmarsson skulle landa i efter två år i KHL så var det många som mindes tillbaka till hans senaste säsong på svensk mark. Då, säsongen 13/14, bildade han en notorisk förstakedja tillsammans med Mattias Sjögren och Pär Arlbrandt och mäktade med 57 poäng på 55 matcher för Linköping, vilket gav honom en fjärdeplats i poängligan.
- Det är klart att man har en trygghet i att man vet att man kan, sen ser jag inte bara hur bra min prestation är i poäng.

Hur gör du för att försöka ta dig ur svackan då?
- Jag tränar ju mycket extra, lite teknik som gör att jag känner mig bekväm med pucken.

Simon Hjalmarsson poängterar gärna att han inte är helt missnöjd med sitt spel, han berättar att man inte bara kan se glaset som halvtomt i alla lägen.
- Jag tycker att mitt defensiva spel och arbetsinsatsen är godkänd, men just nu behövs det lite självförtroende så det gäller ju att hitta smågrejer och bygga kring det.

Tränaren hyllar Hjalmarsson

Men trots att han värvades för att producera poäng, något han haft stora problem med, så är inte hans tränare särskilt missnöjd, tvärtom. Roger Rönnberg spar inte på krutet när Hjalmarsson kommer på tal.
- Jag är jättenöjd med hans arbetsinsats, han har snabbt ställt in sig på att vara en Frölundaspelare och är den som blockerat flest skott i fem mot fem och jobbar bra utan puck. Sen har han inte självförtroende just nu med puck, men det kommer, säger Roger Rönnberg.

Men Frölunda står inte och faller med enskilda spelare, det är något tränaren mer än gärna poängterar.
- Vi bygger inte det här laget på enskilda superstjärnor, vi bygger inte det här på att någon ska vara hjälte.

Och just den sortens lagbygge är något som såklart underlättar för en stjärnvärvning som har en svacka.
- Det visste jag redan när jag kom hit, det finns en enorm bredd, det är ju såklart en trygghet i sig, säger Hjalmarsson.
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.