Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Stjärntrion saknas för Frölunda

Johan Sundström, Brandon Gormley och Joel Lundqvist fick alla kliva av mot Färjestad. När Frölunda klev på is under onsdagens träning fanns ingen i trion med.

Det skulle bli en tung tisdagskväll för Frölunda uppe i Karlstad när Färjestad väntade i den första av två åttondelsfinaler i Champions Hockey League. Hemmalaget hade en bit in i den andra perioden hela 5–0 innan Frölunda kunde hyfsa till siffrorna lite och komma undan med en 3–6-förlust.

Men det var inte den enda smällen för Frölunda.

LÄS MER: Ilskan efter kollapsen: "Det är bedrövligt – alldeles för dåligt!"

Först åkte Johan Sundström in i sargen och tog sig mot ansiktet och lämnade isen blödandes och återkom aldrig i spel.

Brandon Gormley som haft stora skadeproblem under säsongen fick en ny känning och klev av även han.

Även Joel Lundqvist skulle åka på en rejäl smäll. Lagkaptenen tappade balansen och dundrade rätt in i sargen och tog sig sakta mot båset. Efter en stund var han dock tillbaka på isen bara för att senare återigen lämna.

LÄS MER: Tuffa utgångsläget för Frölunda: "Uppförsbacke"

Efter matchen ville ingen av spelarna prata om sina skador utan lämnade arenan snabbt.

– Jag har ingen aning om hur status är på de tre. De undersöks imorgon och då får vi se, sa Roger Rönnberg under tisdagskvällen.

På onsdagens träning saknades alla tre ute på isen.

"Var en jävla smäll"

Den här veckan möter Frölunda serieledande Örebro redan på torsdag, serietvåan Rögle på lördag innan det blir dags för returen mot Färjestad nästa tisdag.

Efter onsdagens träning hade Roger Rönnnberg fått en uppdatering kring skadeläget.

– Gormley har en ljumske som krånglar, det är hans gamla skada även om det är andra ljumsken nu. Han behöver vi få hållbar över längre tid. Det jobbar vi på för fullt. Joel har varit på en magnetröntgen. Det är en "upper body"-grej, vi får se vad det leder till. Sundström är lite mörbultad, men det var en säkerhetsåtgärd att han inte tränade i dag, om det skulle vara något allvarligt, men vi tror inte det. Det är 50/50 till match i morgon för hans del.

– Det var en jävla smäll han åkte på. Det var en olycklig situation.

De andra två är inte med?

– Det vet jag inte. Gormley är högst otroligt att han är med. Joel har förvånat mig förr, säger Rönnberg och fortsätter:

– Vi måste få Gormley hållbar över tid. Vi kommer inte chansa med honom, även om de säger att han kanske kan spela. Det känns som att han river upp samma sak hela tiden, även om det är andra sidan nu.

Joel Lundqvist själv hoppas att han snart är tillbaka i spel igen.

– Undersökningen gick bra. Vi tar det dag för dag nu och får se. Det ska inte behöva vara någon längre skadefrånvaro, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.