Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Stjärnskottet: "De kommer säkert spela fult"

I Sveriges senaste JVM-möte med Schweiz skadades William Nylander. I kväll väntar sig lillebror Alexander Nylander tufft spel igen. – De kommer säkert spela fult, säger han enligt Sportbladet.

Det svenska JVM-äventyret går vidare. Efter 6-1-krossen mot Danmark i premiären väntar nu nästa utmaning. Och det blir säkerligen en fysisk kamp när Juniorkronorna i kväll tar sig an Schweiz. I fjol var det tuffa tag när lagen möttes i JVM-premiären. För William Nylander, som då var det svenska laget största stjärna, blev mötet en tråkig upplevelse. Redan i inledningen av matchen tacklades han så illa av Schweiz Chris Egli att han fick lämna isen - och efter det kom William Nylander inte tillbaka. 

I årets svenska lag är det nu i stället lillebror Nylander, Alexander, som är av de största stjärnorna. Och han minns den fula tacklingen på storebror. Till Sportbladet säger han att fjolårets incident gör matchen mot Schweiz extra speciell. 

– Ja, jag kommer ju ihåg förra året. Det skulle vara tråkigt om det händer nu igen. Men det är bara att ut och köra, jag tänker inte så mycket på det, att vinna är det viktigaste, säger han. 

"Gäller att hålla koll" 

Och den svenska stjärnan förväntar sig att det schweiziska lag kommer spela tufft och fult igen. 

– De kommer säkert att spela fult. Vi måste vara med på det, det gäller att ha bra koll om de har någon spelare som smäller på mycket. Men jag tror det kommer att gå bra.

Och Nylander den yngre räds inte det fysiska spelet. 

– Det är bara att tackla tillbaka, inte fult, men vi ska visa att de inte kan köra fula tacklingar. Sen gäller det att inte lägga för mycket energi på hur dom spelar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.