Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stjärnorna på plats

Carl Klingberg, Fredrik Pettersson – och Leif ”Loket” Olsson. GP-puckens sista dag var rena idolträffen för finallagen.

När Frölundas 11-åringar vann sin finalmatch mot Gislaved hade laget förstärkt med spelare från klubbens A-lag. Men hur sugen han än var på att smita in på isen och hjälpa ungdomarna så höll sig Fredrik Pettersson i båset – som extra stöd och som finalcoach.

– Jag vet själv hur roligt det är att spela i och vinna GP-pucken. Jag var bara med och stöttade lite. Det är ju de andra ledarna och killarna själva som har tagit sig till finalen.

Fredrik, som själv tidigare på morgonen tränade inför måndagskvällens match mot Luleå, stannade kvar för att heja på kusinen Simon Styverbjörne, som är en av killarna i laget. Dessutom är Fredriks förra juniortränare Håkan Andersson ansvarig för U11-laget.

– Det är kul att få vara med. Jag hade ändå tänkt se matchen från läktaren och när jag fick frågan var det ju klart att jag ville ställa upp.

Hampus Rudqvist, som är en av spelarna i laget, tyckte att det var extra häftigt att ha en av A-lagsspelarna med i avbytarbåset.

– Han säger till oss när vi gör något bra och så är han väldigt snäll. Det har varit jätteroligt att spela i Scandinavium också.

Leif ”Loket” Olsson, som agerade konferencier, fick sällskap av en annan Frölundasenior vid prisutdelningen. Carl Klingberg hade egna minnen från tidigare GP-puckenturneringar.

– Jag har vunnit GP-pucken två gånger och kommit tvåa en gång. Självklart är det roligast att vinna, men det är inte dåligt att komma tvåa heller.

När Nicklas Lasu var tvungen att tacka nej till att vara prisutdelare tvekade aldrig Carl.

– Jag vet inte hur stor jag är för killarna, men när jag fick pris av Thomas Steen kändes det väldigt stort för mig.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.