Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Stjärnorna klev fram – när det behövdes som mest: "Väldigt viktigt"

Det är en lagsport, men i hockeyn är det ändå så att det är stjärnorna som ska göra skillnad på isen. Mot Luleå när det behövdes som mest var det just stjärnorna som klev fram för sitt Frölunda.– Det är viktigt för laget att de levererar, säger Roger Rönnberg.

Målskyttet har varit ett problem för Frölunda på sistone. Där flera av lagets största stjärnor har fått vänta på att se målen trilla in igen. Mot Luleå var det dock de förväntade spelarna som skulle kliva fram.

Rhett Rakhshani inledde, Joel Lundqvist fortsatte och Ryan Lasch avslutade för sitt Frölunda. Att lagets tre största stjärnor offensivt är de som kliver fram är ingen skräll direkt. Tittar man på poängligan i CHL och i SHL är det just stjärnorna som ligger uppe i toppen.

De spelare som också har de största lönekuverten i klubben.

– Det är viktigt för hela laget att de levererar. Det är lika viktigt som att de defensiva spelarna levererar i sina roller. Det är väldigt viktigt att de kliver fram, säger Roger Rönnberg.

Stjärnorna klev fram

En som verkligen har växlat upp på sistone är Rhett Rakhshani som börjat hitta rätt igen efter en formsvacka.

– Det bygger självförtroende det här. Jag känner att det har gått i rätt riktning och jag har jobbat hårt för det så det är väldigt skönt att få utdelning

Hur är det att ha chansen att vinna ännu en titel?

– Det är en grym känsla! Samtidigt kommer Mountfield vara hungriga och vi kommer spela i deras lada. Det är ju bara en match nu som avgör.

Lite speciellt va?

– Det är galet! Det blir en helt annan känsla för du förlorar en titel eller vinner en titel på en enda match. Det är väldigt spännande och givetvis är det även nerver för det är det alltid när du har något att förlora.

Vad betyder den segern för er?

– Det var verkligen en grym seger för oss. Det skickar en signal till oss som lag och bygger självförtroende. Vi har visat vad vi kan göra och vilken karaktär vi har i laget. Vi har fått komma tillbaka flera gånger och har fått visa upp det här. Det är verkligen en enorm boost för oss, säger han och fortsätter:

– Du vill aldrig gå åt fel håll ... men vi har inte spelat med självförtroende offensivt på sistone. Det är ingen hemlighet. Vi har inte vunnit matcher på vår offensiv eller på vårt målskytte. Nu hittade vi en väg att vinna på och det är jag stolt över.

"Det är inget vi inte kan hantera"

Men även om det återigen såg tungt ut för Frölunda och uppförsbacken var stor på nytt var det inga tvivel bland spelarna.

– Vi tvivlade aldrig! Vi hanterade den här utmaningen väldigt bra, säger Rhett Rakhshani.

Hur mycket är mentalt egentligen?

– Oj, väldigt mycket! Du vinner och förlorar ibland matcher på förhand. Du måste ha rätt mentalitet med dig in om du ska kunna vinna.

Efter att ha svävat på moln för en kväll efter segern mot Luleå är det direkt tillbaka till vardagen som gäller för spelarna i Frölunda. Redan nu på torsdag väntar Oskarshamn på bortais.

– Det är en annan känsla ... det är så mycket känslor efter en sådan här match. Du kommer hem sent, vaknar upp och är tillbaka här direkt. Vi är vana vid det och det är inget vi inte kan hantera. Vi njöt lite efter segern men sen får man lägga det bakom sig. Vi är tillbaka i vardagen direkt och det gäller att ha ett kort minne, säger Rhett Rakhshani.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.