Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Stjärnkedjan visade vägen mot Finland

Sverige hade inga större problem med att avfärda Finland i Scandinavium. Seger 6-3 och ett skönt beskedet inför World Cup.

Firma Loui Eriksson, Daniel Sedin och Henrik Sedin låg bakom Sveriges seger mot Finland. Eriksson stod för två mål i återkomsten till Scandinavium och segern med 6-3 gladde förbundskaptenen. 

– Jag tycker mestadels att det är en solid insats. I andra period gav vi dem mer än de förtjänade. I den tredje perioden visade vi vad vi går för, säger Rikard Grönborg till TV3.

Trots segern, som kom bara två dagar efter att Tre Kronor förlorat mot just Finland i Helsingfors, finns det saker att slipa på inför starten av World Cup.

– Det viktigaste är att hela tiden ta steg. Vi kan inte ta utvisningar som vi gjort i de här två matcherna. Samtidigt visar vi vad vi kan med vårt powerplay, säger Grönborg.

Utöver Loui Eriksson stod Patric Hörnqvist för en stark insats, Pittsburgh-forwarden stod även han för två mål.

– Vi gör en bra match. Jag tycker hela laget hela laet spelar bra i tredje perioden. Där visar vi var skåpet ska stå, säger Hörnbqvist som trivdes med landskamp på hemmaplan.

– Det är inte ofta man får chansen att spela inför hemmapubliken med familj och vänner på plats, säger han. 

Nu väntar avresa till USA för Tre Kronor där de träningsspelar mot "Lag Europa" innan laget förflyttar sig till spelorten för World Cup, Toronto, Kanada. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.