Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/10

Stjärnduon i topp för Frölunda: "Alltid kul att bidra"

De vände hem till Frölunda och tog SM-guld direkt. Nu är Henrik Tömmernes och Johan Sundström bärande spelare för Frölunda som går för ett nytt guld. – Alltid kul att bidra, säger Johan Sundström.

Efter två ganska tuffa och misslyckade sejourer i Nordamerika vände både Henrik Tömmernes och Johan Sundström hem inför förra säsongen. Då slutade det med guldfirande på Götaplatsen efter att duon imponerat omgående.
Under årets SHL-säsong har de goda vännerna höjt sitt spel och dominerar ute på isen. Efter 27 omgångar leder Frölunda tabellen åtta poäng före Brynäs – som dock har en match mindre spelad.

I poängligan är det en trevlig läsning för Sundström och Tömmernes. Leder gör forwarden, Broc Little från Linköping med 27 (10+17) poäng, före forwarden, Oskar Lindblom från Brynäs 25 (8+17).
Nästa på listan på samma poäng som Lindblom (5+20) ligger backen Henrik Tömmernes.
26-åringen är hela nio poäng före tvåan bland backar, Cade Fairchild från Rögle.
– Jag har haft bra flyt hela säsongen. Jag spelar i ett bra lag, ett topplag som leder serien. Sen har jag fått spela mycket powerplay och det är där största delen av poängen har kommit. Men jag fortsätter vara ödmjuk och jobbar vidare, säger Tömmernes.

En poäng efter Tömmernes i poängligan ligger Johan Sundström med sina 24 (8+16) poäng. Med det är han fem poäng före nästa från Frölunda, Joel Lundqvist.
– Det är alltid kul att bidra med mål och att göra poäng. Skönt att vi kunde studsa tillbaka direkt efter Leksand och visa att vi är ett bra mycket bättre lag än vi visade då, säger Sundström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.