Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Stjärnan om konstmålet: "Vette fan hur den gick in"

Robin Figren visade vägen för Frölunda mot HV71 med ett mål han själv inte ens fattade hur han fick in. – Men skönt var det, säger han.

Forwarden med nummer 22 på ryggen slog till för Frölunda och gav laget ledningen i rivalmötet med HV71 under tisdagskvällen. Den norske backen Johannes Johannessen drog iväg ett skott och Robin Figren fick tag i pucken. Med en ”lobb” fick han tillslut in pucken bakom Linus Söderström som låg och fiskade efter pucken på isen.
– Det blev lite backspinn på den, säger han efter matchen.

Medveten tanke?
– Jag har lite medflyt i den situationen. Jag försökte bara få en touch på den och sen vet jag inte hur den slank in. Vette fan alltså. Men det var skönt.

Trots segern och att han gav Frölunda ledningen med det ack så viktiga 1–0-målet var det långt ifrån någon vidare positiv stämning i omklädningsrummet. Robin Figren var långtifrån ensam om att vara missnöjd med lagets prestation.
– Andraperioden där gör vi inte det vi ska …
– Vi möter ett jävligt bra lag och vinner ändå. Det beror på vilka glasögon man ska ha på sig men sen kommer vi tillbaka lite i tredje men känner att vi inte var på nivå då heller. Men det är starkt att ta alla poäng.

Robin Figren fick medhåll av lagkaptenen Joel Lundqvist.
– Äh! Fy fan … det här var skönt med alla poäng men mer var det inte.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.