Stjärnan jublar över flytten: "Får spela med ett riktigt lag"

Efter fyra säsonger i Edmonton Oilers står det nu klart att den förra draftettan Nail Yakupov tvingas bort från klassikerklubben, då han har trejdats till St. Louis. Om ryssen blev besviken? Icke. – För första gången får jag spela med ett riktigt, riktigt bra lag, säger han.

ANNONS
|

2012 valdes Nail Yakupov som etta i NHL-draften. Men efter tre säsonger i Edmonton Oilers väljer nu den kanadensiska klubben att göra sig av med ryssen och trejda honom till St. Louis Blues i utbyte mot ett draftval och den 22-årige centernZach Pochiro.

Yakupov har under sina fyra år i Oilersaldrig lyckats med att göra fler än 33 poäng under en och samma säsong och 23-åringen har haft svårt att komma till sin rätt. Och nu har alltså Oilers tröttnat och skickat honom till Blues. Men någon besvikelse över det beslutet visar inte Yakupov - tvärtom.

– För första gången får jag spela med ett riktigt, riktigt bra lag, säger han. Jag vet inte vad det innebär att vinna, säger han till St. Louis Dispatch,efter att affären blivit känd.

ANNONS

Och i nya klubben har man stora förhoppningar om att talangen ska blomstra ut.

– Han har rätt sorts färdigheter, trenden i vår sport går mot yngre och snabbare spelare, säger general manager Doug Armstrong.

Edmonton har, utöver Zach Pochiro, också värvat in 29-årige backen Kris Russell från Dallas Stars.

ANNONS