Erik Karlsson går in i en ny NHL-säsong under natten mot torsdagen, svensk tid.
Erik Karlsson går in i en ny NHL-säsong under natten mot torsdagen, svensk tid. Bild: JOEL MARKLUND

Stjärnan om monsterlönen: "Min verklighet"

Erik Karlsson sitter inne på ett åttaårskontrakt med San Jose Sharks. Ett kontrakt som när det löpt ut betalat honom nästan en miljard kronor. För Expressen berättar nu den tidigare Frölundabacken om sin välbetalda tillvaro.
– Ja, det är mycket pengar, men det är min vardag och verklighet nu, säger Erik Karlsson.

ANNONS
|

Han är en av NHL:s största stjärnor och under natten mot torsdagen, svensk tid, kliver Erik Karlsson in i en ny säsong med sitt San Jose Sharks.

Ett Sharks som han skrivit ett kontrakt med som sträcker sig över de åtta kommande säsongerna.

Kontraktets värde: 901 600 000 kronor.

Det ger 28-åringen en lön på drygt 112 miljoner kronor per säsong.

– Ja, det är mycket pengar, men det är min vardag och verklighet nu. Och det förändrar inte mig på något sätt. Det är så det ligger till, jag betalar skatter som alla andra och lever ett vanligt liv i den här hockeymiljön, säger Erik Karlsson till Expressen.

ANNONS

Monsterlönen han får i och med det nya kontraktet är dock ingenting som gör att han känner extra press på sina axlar.

– Jag tycker att jag haft press på mig i en jäkla massa år. Med det nya kontraktet över åtta är det skönt att veta var man ska vara ett tag och vi trivs jättebra i Kalifornien, säger Karlsson.

Norris Trophy-vinnaren (NHL:s bästa back) var skadedrabbad under den förra säsongen och direkt den var över genomgick Karlsson en operation av ljumsken.

Nu hoppas stjärnbacken på en skadefri säsong och att hans San Jose ska kunna göra en bra säsong trots att man inte ställer ett fullt lika rutinerat lag på isen som tidigare.

– Det blir lite annorlunda i år med tanke på att (Joe) Pavelski försvunnit, men så är det varje säsong för alla lag. Spelare byts ut. Vi har ett lite yngre lag i år, säger Erik Karlsson till Expressen.

ANNONS