Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Skärmdump/GP, Peter Berg

Stenlund och Hisingen Hockey rustar för kvalet

Kval upp och kval ner. Förra säsongen lyckades Hisingens IK vinna kvalet till Hockeytvåan.
I år kommer nykomlingen tvingas upprepa bedriften för att hålla sig kvar i serien.
– Vi vet att vi gjorde ett extremt bra kval förra året, och vi har kvar samma spelare från i fjol, säger Hisingen IK:s Benjamin Stenlund.

På tisdag är det derby i fortsättningstvåan när Hisingen gästar Kungälv – ett möte som GP direktsänder.

Hisingslaget var nykomlingar inför årets upplaga av Hockeytvåan efter att laget vann kvalspelet i fjol. Framgångarna och resultaten har gått emot dem i år och med fyra matcher kvar av fortsättningsserien är det redan klart att laget kommer tvingas kvala för att rädda sig kvar.

Lagets bäste poängplockare under året har varit forwarden Benjamin Stenlund. Han är dock varken nöjd med sin egen eller lagets insatser.

– Vi var medvetna om att det skulle bli tufft, med ett högre tempo och bättre motstånd. Det gick bra de första matcherna men sedan har det gått utför. Vi slappnade av och tappade vårt spel någonstans. Även om det sett bättre ut de senaste matcherna så hade jag hoppats på mer av mig själv och laget.

Laget har haft svårt att göra poäng stora delar av säsongen. Enligt Stenlund så verkar det som att laget saknat mental styrka.

– Det finns flera spelare som kan göra poäng men det känns som att pucken studsat fel under hela säsongen. I jämna matcher har det känts som att det alltid varit fördel för det andra laget och det har satt sig i huvudet på oss. Efter en rad förluster sjunker självförtroendet och det syns på både träning och match.

Blickar framåt

Med fyra matcher kvar av fortsättningsserien känns det som att Hisingens IK:s säsong precis har börjat. Så låter det även på Stenlund när han blickar fram emot återstående matcher.

– Vi måste försöka släppa förlusterna. Senaste matcherna har vi sett en positiv trend trots att resultaten inte gått vår väg. De sista matcherna ska vi göra allt för att få med oss en vinst i bagaget till kvalet.

Vanan av att spela kval finns kvar från i fjol. Stenlund ser erfarenheten som en fördel inför vad som komma skall.

– Vi vet att vi gjorde ett extremt bra kval förra året och vi har kvar samma spelare från i fjol. Alla i laget vet vad vi går för, säger Benjamin Stenlund.

Matchen mellan Kungälvs IK och Hisingens IK direktsänds på gp.se – sändningen startar 18.50, avspark 19.00.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.