Stenhårt matchande – då jublar spelarna

Tisdagens möte med Örebro blir Frölundas femte på tio dagar. Något som spelarna stortrivs med. – Det är inget man klagar på, jag hade gärna spelat ännu fler matcher, säger Henrik Tömmernes.

ANNONS
|

När tisdagens möte med Örebro på bortaplan drar igång så blir det Frölundas femte match på tio dagar. Fyra matcher i SHL och returmötet i CHL mot Yunost Minsk. Ett tufft spelschema för de regerande mästarna men spelarna trivs.

– Det är inget man klagar på. Det är i matcherna som man hittar kemin mellan varandra. Det är det här vi är tränade för, säger Henrik Tömmernes och får medhåll av Johan Sundström.

– Det är alltid roligare att spela mycket matcher. Vi är tränade för det och när man är inne i det så flyter det på.

ANNONS

Oavsett om det är dagen innan match eller om det är ett par dagar till match så är träningspassen stenhårda i Frölunda. Spelarna går på max och träningspassen är lika intensiva som en match i SHL.

– Det är högt tempo, det är det alltid, säger Henrik Tömmernes.

Konkurrensen om istid i Frölunda är stentuff. Mest speltid i laget har Henrik Tömmernes i princip efter varje match under hela säsongen. Med i toppen är även Johan Sundström.

– Jag har en kanske större roll i år och mer ansvar. Men jag tror jag snittar på ungefär samma speltid som förra säsongen. Jag vill ju spela mycket, det vill ju alla. Men konkurrensen är tuff. Det är den som är hetast för dagen som får spela, säger Johan Sundström.

Roger som avgör vem som är hetast?

– Vi pratar ofta om att ha rätt beteende. Att man ska ta jobbet till max och täcka puck och jobba hårt för laget. Sen har du alltid vissa dagar då det inte går som man vill.

ANNONS