Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Stålberg om tunga tiden: "Det var väldigt surt"

I sista grundseriematchen blev han skadad. Slutspelet blev inte som Sebastian Stålberg hade hoppats. Nu är forwarden redo igen. – Det var väldigt surt, säger Stålberg.

Den 26-årige forwarden gjorde 51 matcher i grundserien och noterades för 14 poäng (10+4). Men i den sista matchen innan slutspelet mot Brynäs på bortaplan var olyckan framme. Med bara sekunder kvar av matchen täckte Sebastian Stålberg ett skott – pucken träffade handen och Stålberg bröt handen.
– Det var väldigt surt … precis när det roliga skulle börja. Sen blev det ju ändå lite spel i slutspelet för mig trots allt men nu är jag grymt taggad på att köra igång igen och utvecklas igen, säger han.

Inför SHL-premiären på lördag mot Malmö har Frölunda knappast legat och latat sig. Intensiteten på träningarna är nästan som på match. Spelarna tacklas, sliter, täcker skott. Något som alla måste göra i Frölunda för att få spela under Roger Rönnbergs ledning.
– Vi försöker att få allt så likt en match som det går. Vi vill ha tävlingsmomentet och visst ibland kanske någon spelare blir lite sur. Det är ju lite krig därute men vi sköter det på ett schysst sätt, säger Stålberg.

Alla som man pratar med i Frölunda, ledare som spelare är överens. Att laget vann SM-guld hör redan till historien. Nu blickar man framåt inför den stundande säsongen.
– Det var då. Nu är det en ny säsong som väntar och det ska bli riktigt kul att dra igång det hela. Det är det här man sett framemot och längtat efter. Det är det här vi har tränat för under hela sommaren. Sen ska det bli kul att mäta sig med de andra, man har alltid lite dålig koll på de andra såhär inför säsongen, säger Stålberg.

Till årets säsong har Frölunda elva nya spelare. Även om spelet stundtals under matcherna i CHL och försäsongsmatcherna sett väldigt bra ut så är det en bra bit kvar för Frölunda. Resan kommer att ta tid – något spelarna är medvetna om.
– Allt kan inte vara på topp direkt och klaffa direkt. Men jag tycker det har känts väldigt bra direkt. Sen jämför ju många, media, supportrar även vi som var med förra året med hur det var i slutet av säsongen ibland. Det är inte rättvist för då var vi som bäst, nu har vi precis börjat den nya resan, säger Stålberg.

I slutet av förra säsongen mot Brynäs blev Sebastian Stålberg omedvetet Sebastian Snålberg med hela svenska hockeyfamiljen. En viss Robin Figren låg bakom kuppen där han ändrat om på Stålbergs tröja. Hämnden har dock inte trätt i kraft ännu.
– Det har inte blivit så, det har varit så mycket full fart. Men Figren kommer att få sitt straff, det kommer inom sinom tid när han minst anar det, säger Snålberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.