Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Stålberg om tiden på läktaren: "Har varit fruktansvärt"

Han bröt hand i grundserien sista match. Efter nio matcher på läktaren fick Sebastian Stålberg äntligen kliva in i slutspelet för Frölunda – och visade direkt att han blir en viktig faktor. – Jag har alltid gillat att spela slutspel, säger Stålberg.

Det återstod bara sekunder av Frölundas sista grundseriematch när oturen var framme för Sebastian Stålberg.

När forwarden täckte ett skott mot Brynäs träffade pucken så illa att han fick en fraktur i handen.

En fraktur som hållit honom vid sidan av isen hela slutspelet – fram tills i går.

– Det har varit fruktansvärt. Man sitter krampaktig och det är mycket, mycket, mycket mer nervöst att sitta på läktaren för då kan man inte vara med och påverka någonting, säger Stålberg.

I den femte semifinalen mot Luleå fick Stålberg spela 13 minuter och fem sekunder med utgångsposition i fjärdekedja med Christoffer Ehn och Mats Rosseli Olsen.

– Jag tycker ändå att det kändes bra. Jag kom in i matchen tidigt och tycker att det gick helt okej, säger Stålberg.

Du såg extremt laddad ut där ute.

– Det kändes bra. Man har ju kunnat vila resterande delen av kroppen under några veckor och har kunnat träna hårt i gymmet och även på is så att man var redo att komma in. Så det kändes bra i kroppen.

Med sprudlande energi hade Sebastian Stålberg fem skott på mål och var en av Frölundas mer tongivande spelare.

– Jag har alltid gillat att spela slutspel. Att få komma in och bidra med så mycket energi som jag kan och peppa och göra allt för att vinna.

Hur var känslan när Joey Crabb satte segermålet?

– Fantastiskt skönt. Det satt långt inne med övertid.  Men jag tycker ändå att vi kontrollerade matchen. Men när det står 2-2 så kan det alltid vara en studspuck. Så det blev lit krampaktigt men jag tycker vi kontrollerade matchen bra och det var oerhört skönt att se Joey hänga dit den.

Vad krävs av er nu för att stänga serien?

– Vi ska fortsätta på samma sätt som vi har gjort. Jag har suttit och tittat på matcherna och tycker att vi har varit det spelförande laget.

– Vi får bara hålla fokus och fokusera på att spela hockey och flytta puck snabbt så tror jag att vi kommer kunna slå dem där uppe.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.