Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Stålberg om drömträffen: "Blev lite chockad själv"

Sebastian Stålberg smällde in andra målet för säsongen mot Växjö. Ett skott som kan ha varit det hårdaste i Scandinavium på många säsonger. – Jag blev lite chockad själv, säger han efter matchen.

Frölunda ledde med 1–0 efter att John Nyberg satt dit pucken i den första perioden. I den andra perioden fick Sebastian Stålberg läget att dra till från blålinjen. Den 26-årige forwarden fick drömträff och fullständigt bombade in pucken. Hårdaste skottet i Scandinavium på många år?
– Haha! Det vet jag inte … jag fick ett läge och tänkte att nu klipper jag till. Det var skönt att se den gå in.

Du borde skjuta oftare?
– Ja, kanske det. Jag får börja göra det.

Chockad själv över träffen?
– Ah! Jag blev lite chockad faktiskt. Jag tänkte mest att det kunde bli en situation framför mål. Lasu gör ett bra jobb framför mål och utan honom hade det inte blivit något mål.

Segern var Frölundas fjärde raka efter en tuff inledning på säsongen med två förluster mot Malmö och Brynäs.
– Laget gnuggar på bra. Det har väl inte sett bländande ut men vi har en otrolig moral och krigar på. Vi offrar det lilla hela tiden och har gjort det väldigt bra de senaste fyra matcherna. Det är därför vi vinner, säger Stålberg.

Mycket kritik i början, nu har det vänt?
– Kritiken i början var välförtjänt. Då spelade vi inte bra. Vi kunde ha vunnit mot Malmö men att förlora mot Brynäs med 7–2 var inte okej. Efter det tog vi tag i det och har byggt upp en riktigt bra moral. Alla är villiga att göra det lilla extra för att vinna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.