Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Stålberg nätade igen: "Känner mig mer bekväm"

Tio mål på hela förra säsongen. I höst har det redan blivit sex fullträffar. – Det känns som att målskyttet är på gång, det kommer mer och mer, säger Sebastian Stålberg till GP.

Han är rivig, ettrig och energisk på isen. Men han gör en hel del poäng också. Mot Luleå prickade Sebastian Stålberg in sitt sjätte mål för säsongen. Det innebär att 26-åringen ligger trea i den interna målligan. 

– Det känns som att jag har mycket chanser och skapar en hel del, så det är inte bara att puckarna studsar in. Det är bara att fortsätta, säger han om målformen. 

Målet mot Luleå var ett av hans enklare. Fint framspelad av Simon Hjalmarsson kunde han enkelt raka in 2-0 i öppet mål i början av tredje perioden. 

– Det var inte så mycket att göra för mig, det var tom påse haha. Det var en jättefin framspelning av "Hjalle". Det var bara att sätta dit den. 

Förra året gjorde du tio mål på hela säsongen, nu har du redan gjort sex baljor...

– Det känns som att målskyttet är på gång, det kommer mer och mer. I fjol var mitt första år i laget. Jag känner att jag har blivit mer bekväm i olika situationer. Och med tiden blir du mer bekväm i SHL. Självklart hinner du också få upp mycket på ett års träning, tuff träning, som det är i Frölunda. Fysiken hjälper mycket. Du känner att du har styrkan och kan slå dina spelare en mot en. Det är viktigt. 

Mot Luleå fick han och Nicklas Lasu kampera ihop med Simon Hjalmarsson i stället för Mats Rosseli Olsen. 

Hur tycker du ert samarbete funkade med Hjalmarsson?

– Det kändes väldigt bra faktiskt. Vi vet ju att han är en spelare med mycket kvalitet. När jag, Lasu och Rosseli spelar kör vi mycker på struktur. Det tror jag "Hjalle" också kan, men han har även det där lilla extra som vi andra kanske inte har. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.