Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Stålberg äldst i Frölunda: "Hälften har ju knappt skägg"

Sebastian Stålberg, 27, har helt plötsligt blivit äldst i laget när Frölunda ställs mot franska GAP i Champions Hockey League. – Jag känner mig dock inte så gammal, säger han.

Frölunda och Roger Rönnberg har valt att låta ett gäng spelare stå över mötet med franska GAP. Spelare som Jonathan Sigalet, Simon Hjalmarsson, Joel Lundqvist och Sean Bergenheim.
Med ”gamlingarna” borta så är helt plötsligt Sebastian Stålberg, äldst i laget med sina 27 år.
– Det är ju helt sjukt! Jag känner mig dock inte så gammal även om det var många unga med på resan. De flesta i laget har ju knappt ens fått skäggstubb ännu. Men de unga kommer komma in med massor av energi och får chansen att visa upp sig, säger han.

Klockan ringde tidigt för spelarna i Frölunda. Samling i måndags var det redan 05:30 vid Campus för avfärd mot Landvetter. Därefter var det flyg till Frankrike och en lång bussresa fram till arenan.
– Det var en lång resdag men samtidigt har det gått väldigt smidigt får man säga. Även om det var segt att gå upp så tidigt. Men det är roligt att komma ut såhär och se lite andra saker. Man kan bli trött på bortaresor mot samma lag hela tiden, man har ju åkt till Luleå, Växjö, Karlstad ett par gånger nu, säger Stålberg och fortsätter.
– Vi lyckades faktiskt tajma in en lunch i Nice så det var ju inte fy skam. 20 grader, solsken och ett helt annat väder än hemma.

Ni är trots alla spelare borta, skyhöga favoriter. Hur är det?
– GAP kommer ju inte lägga sig ner och dö bara för att de är sist i tabellen. För dem blir det här en stor chans att knäppa oss på fingrarna och ta en skalp. Det är en stor chans. Men spelar vi vårt spel så är det klart att vi är favoriter.
– Vi bryr oss inte så mycket om vilka vi möter utan fokuserar alltid på att spela vårt spel.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.