Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Juhani Tyrväinen stängs av efter slaget mot Joel Lundqvist.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Juhani Tyrväinen stängs av efter slaget mot Joel Lundqvist. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Stängs av efter slag mot Joel Lundqvist

Under gårdagsmatchens sista sekunder fick Joel Lundqvist en smäll av Juhani Tyrväinen. Nu stänger svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd av Luleåspelaren i två matcher.

Det var i slutet av förlustmatchen mot Luleå som det hettade till i Scandinavium. Först rök Joel Lundqvist och Erik Gustafsson ihop och delade ut ett par smällar på varandra.

Det fortsatte med att Juhani Tyrväinen delade ut ett slag mot Joel Lundqvist som han aldrig hann se och domarna tog ett matchstraff på Luleå-stjärnan.

LÄS MER: Fem punkter efter Frölundas förlust mot Luleå

– Det är en tekning och han lägger sig ner och jag spelar på pucken. Det kommer signal och då smäller det bara från sidan. Jag vet inte riktigt vad som hände, sa Joel Lundqvist till GP efter matchen:

– Jag åkte bort och då smäller det bara. Det är en sucker punch (fegslag) och jag vet inte om de tittar på den efteråt.

Två matcher och böter

Nu har vi fått svaret. Det tittades, det anmäldes, och det stängdes av. Situationsrummet granskade situationen och kom till beslutet att en anmälan skulle göras. Sedan tittade svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd på situationen och beslutade att stänga av Juhani Tyrväinen i två matcher, samt bötfälla spelaren om 26 573 kronor.

”Det är fråga om ett kraftfullt slag mot huvudet efter slutsignal som sker bakifrån på en oförberedd spelare. Stor skaderisk”, motiverar man beslutet på SHL.se.

”Kan inte försvara sig”

I sin anmälan beskrev Situationsrummet situationen så här:

”Tyrväinen slår då ett kraftfullt slag med sin vänstra knutna handske i huvudet på Lundqvist som inte vet att slaget kommer och kan därför inte försvara sig”, skriver man på SHL.se.

Luleå vann matchen med 1–0. Frölunda får chans till revansch redan imorgon, lördag, då man tar emot Örebro i Scandinavium.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.