Stålberg kan missa finalen – ska bli pappa

Sebastian Stålberg, 29, ska bli pappa för första gången vilken dag som helst nu. Något som kan göra att forwarden står över finalen mot Mountfield i Champions Hockey League.
– Nummer ett just nu är att allt där hemma ska gå bra, säger han i podden "Fjärde Perioden".

ANNONS
|

Den här säsongen har varit en berg- och dalbana för spelarna i Frölunda. För Sebastian Stålberg har det verkligen varit upp och ner när forwarden stundtals varit bänkad utan att få spela och sen petad upp på läktaren av Roger Rönnberg.

Nu är det dock desto mer uppåt för både Frölunda och Sebastian Stålberg.

Fyra raka segrar och Stålberg har kämpat sig tillbaka in i laget igen.

Men finalen i Champions Hockey League mot Mountfield på tisdag, i Tjeckien, är i farozonen för honom. För vilken dag som helst väntar han och sambon parets första barn.

– Nu är man verkligen på helspänn! Det kan smälla till vilken dag som helst ... jag har lämnat min telefon till materialaren när det är träning och match så jag kan ryckas av isen och åka hem eller till sjukhuset. Jag är redo, säger han i podden "Fjärde Perioden".

ANNONS

Finns det med i bakhuvudet även när du är ute på isen?

– Ja, det är klart att det finns där. Nummer ett just nu är självklart att allt där hemma ska gå bra. Sen ligger det inte och skaver när jag är på isen utan jag kan fokusera på hockeyn också så det är inga konstigheter.

Kommer du åka med på bortamatcherna nu? Ni har tre i rad - två i SHL och sen finalen i CHL?

– Vi får se lite hur det blir ... jag åker med till Stockholm och sen efter det får vi ha en plan för hur jag kan behöva åka hem eller inte. Jag måste ha någon form av bil redo så att jag kan vara flexibel att lämna vid en eventuell förlossning.

Det blir en jäkla resa hem från Tjeckien med bilen om det blir så?

– Ja, den är tuffare den! Det blir inte så lätt att hinna med ... men vi tar en dag i taget nu! Det kan lika gärna hända idag eller imorgon så det får bli en dag i taget. Sen får vi se hur det blir med Tjeckien för min del.

Förutom snack om barnafödande blir det självklart en hel del om petningarna från Roger Rönnberg, hur han tog sig tillbaka, hur det är att växa upp med en framgångsrik bror inom just hockey, relationen med Frölunda och så avslöjar han vem som är minst fåfäng i hela laget.

ANNONS

Fakta: Fjärde perioden

Göteborgs-Postens hockeypodcast med fokus på Frölunda HC.

Fjärde perioden finns där poddar finns. Sök på Fjärde perioden i din spelare eller följ länkarna nedan:

Fjärde perioden på Spotify

Fjärde perioden på Apple Podcasts

Fjärde perioden på Google Podcasts

Fjärde perioden på Acast

Fjärde perioden på GP.se

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS