Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Spräckta nollor när Frölunda vann toppmötet

De har skapat chans efter chans efter chans. Skjutit – och missat. Men i 4–1-vinsten mot Luleå spräcks nollorna för backarna Stefan Elliott och Jesper Sellgren.
– Det är som en tyngd fallit från mina axlar, säger Elliott efter sina två mål.
– Att få struta just mot Luleå gör det extra skönt, säger Sellgren efter sitt mål.

Frölundas första backpar den här säsongen består av två spelskickliga lirare som gärna följer med upp i anfall när chansen ges. Och visst har duon skapat chanser i de inledande tio matcherna.

Men mål? Nänä.

Stefan Elliott har till och med haft öppet mål – och blivit rånad på den första fullträffen med en indian på bröstet.

– Det sitter i bakhuvudet på dig, men jag har försökt att inte tänka på det för mycket. Om jag varit yngre så hade jag säkert tänkt mer på det. Men jag skapar fortfarande chanserna – och det vore betydligt mer oroande om jag inte gjorde det, säger kanadensaren.

Och i match nummer elva för säsongen lossnar det – rejält.

Först skjuter Elliott igenom 17-årige Jesper Wallstedt i tabellettans kasse. 55 sekunder senare spelar backen fram en annan back – och Jesper Sellgren gör inget misstag i fritt läge.

Han skjuter 2–0 via stolpen.

– Jag har ju också haft mina lägen. Bra lägen också. Men pucken har inte velat slinka in. Att den till slut slinker in om just Luleå tackar jag lite extra för, säger Jesper Sellgren – som spelat de två senaste säsongerna i Norrbotten.

– Att få struta just mot Luleå gör det extra skönt, tillägger han.

Men Stefan Elliott är inte klar där, för när Elmer Söderblom genom ett magiskt byte får med sig en utvisning för slashing och en annan för tripping får Frölunda chansen att spela fem mot tre.

Det utnyttjar Stefan Elliott.

Om hans första mål i Frölunda smakar lite billigt så är det andra en delikatess från Saluhallen. Det säger bara pang – och så sitter pucken i krysset.

– När den första gick in så var det som om en vikt lyftes från mina axlar, så jag blev betydligt mer avslappnad. Och när du skapar så pass många chanser vet du att de till slut går in, ler Stefan Elliott.

Han fortsätter:

– Vi har pratat om det, Jesper och jag. Vi kan inte ens fatta hur många chanser som vi skapat för att göra mål. Men det är en bra dag när bägge två gör mål. Vi spelar ju riktigt bra tillsammans, det funkar fint – och när vi gör mål är det extra skönt, säger Stefan Elliott.

I den tredje perioden pressar Luleå, får in en reducering bakom en annars landslagsmässig Johan Mattsson – men med tre minuter kvar lyfter Simon Hjalmarsson in 4–1 till Frölunda.

Därmed byter lagen plats i SHL-tabellen.

Frölunda HC är uppe som etta igen.

– Det är klart att det är nåt extra att slå Luleå. Jag skulle ljuga om jag sa nåt annat. Samtidigt är det nåt extra mot Färjestad, mot Malmö, mot HV 71 ... jag börjar att ha varit i Frölunda och Göteborg så länge nu, så det finns känslor mot alla lag, säger Roger Rönnberg efter segern.

Inga pikar om bottenlag den här gången?

– Vi vill vara ödmjuka i vår förening, så den chansen tar jag inte, säger Roger Rönnberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.