Sportchefen tillbaka – två dagar efter skandalen

ANNONS
|

Det var under tisdagen som nyheten att Karlskrona HK stänger av sin sportchef Patric Larsson efter en fylleskandal kom. En kryssningklubben hade med sponsorer inför säsongen gick över styr, något som fick klubben att agera genom att stänga av sportchefen på obestämd framtid.

– Jag har gett honom rådet att ta en time out. Efter ytterligare dialoger med honom kommer han ta emot hjälp som jag erbjudit honom. Det här är inget som är förenligt med klubben. Vi jobbar med barn, ungdomar och elitidrottsmän på högsta nivå. Vi vill inte sopa det här under mattan för att det är obehagligt. Vi ställer upp och hjälper honom på alla sätt, sa Karlskronas vd, Charlotte Gustavsson, tillSportbladetdå.

ANNONS

LÄS MER:Karlskronas sportchef stängs av efter fylleskandal

Tillbaka efter två dagar

Men avstängningen blev kortvarig för Patric Larsson, under onsdagskvällen (kvällen efter första beskedet) meddelade nämligen klubben att sportchefen är tillbaka i klubben.

– Patric är tillbaka hos oss redan imorgon (torsdag), och nu lägger vi tillsammans allt vårt fokus och all vår energi på kommande träningsmatcher och stundande seriepremiär för att kunna erbjuda en härlig hockeyupplevelse för våra fans och partners. Vi står inför en viktig och häftig säsong i SHL, skriver Charlotte Gustavsson i ett öppet brev på Karlskronashemsida.

För att motverka att något liknande ska hända i framtiden kommer man att hjälpa till med stöd för Patric Larsson.

– Vi har gemensamt valt att styrelsen går in och tar över ansvaret för Patrics stöd och rehabilitering. Styrelsen kommer att utse en mentor, sätta ihop en plan, stötta och följa upp regelbundet.

ANNONS