Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Bildbyrån.

Sportchefen: "Lägg ner Hockeyallsvenskan"

Djurgårdens sportchef Thomas Johansson vill se en förändrad hockeystruktur i Sverige. Hans förslag: lägg ner Hockeyallsvenskan. – Utöka SHL till 18 lag, stärk upp division 1-serierna, säger han till Sportbladet.

Det överraskande förslaget ger hockeyprofilen Thomas Johansson i Cmores podcast Sporthuset. 

– Lägg ner Hockeyallsvenskan. Det här ämnet kommer nog att röra upp lite känslor, men jag tycker att det är viktigt att man börjar tänka till litegrann kring fördelar och nackdelar inom svensk ishockey, säger Thomas Johansson i podden och fortsätter:

– På kort sikt kommer det att bli ett ramaskri, men tänker man lite långsiktigt på det och vad som är bäst för svensk ishockey och utvecklingen av svenska ishockeyspelare och den svenska modellen så känns det som att vi skulle behöva stärka upp division 1-serierna i stället. Jag tycker att man ska utöka SHL till 18 lag, man ska lyfta upp lag från Hockeyallsvenskan och sedan ska man göra Hockeyallsvenskan till division 1-serier med mer lokal anknytning. 

"Inte tillräckligt fint"

Sportchefen menar att förändringen skulle öka möjligheterna att få fram duktiga talanger. 

– För många av de här unga talangerna som finns i hockey-Sverige så är ju steget från juniorhockey till seniorhockey och SHL ganska stort, de behöver ta resan via division 1 till exempel. Hockeyallsvenskan lever också under sin problematik med att man ramlar ur, de vågar inte heller riktigt satsa på de här unga talangerna.

– I division 1 så kan man slussa in dem, men i dag är det inte tillräckligt fint. Det ställs krav på i division 1 i dag att du har ett heltidsjobb vid sidan om, du kommer från en ganska bekväm miljö och du ska plötsligt börja jobba sju till fyra, du ska träna och de där delarna. Så utvecklingsmässigt och utbildningsmässigt så är division 1 en fantastisk plattform men vi behöver spetsa till det, vi behöver korta ner avståndet mellan division 1 och eliten, säger han. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.